Popcorn Hour

„A Popcorn Hour sikere abból adódik, hogy az eddig általunk látott médialejátszóknál szélesebb fájlkompatibilitást kínál, és nagyobb a választék a médiaforrások tekintetében is.”
PC World

Popcorn Hour A-500 Pro
Minden téren csúcsminőség

A kisebb testvér A-500-hoz képest a Pro változat a hangminőség terén nyújt többet. Processzoruk (2-magos, 1,2 GHz-es Sigma Designs SMP8758) azonos, bár a Pro esetében kétszer több, 1 helyett 2 GB RAM-ot használhat. Az akár 4K felbontású videók lejátszásában és azok képminőségében tehát nincs különbség az azonos komponensek miatt, mindkét modell kategóriájának legjobb látványát garantálja a VXP®-technológiának köszönhetően.


Az előlap aranyozott fejhallgató-kimenete azonban már sejteni engedi, hogy az A-500 Pro tervezésekor a zenelejátszás tökéletes megvalósítása kiemelt figyelmet kapott. A minőségi sztereó analóg kimenetet is egy ESS Sabre DAC-ra bízta a Popcorn Hour, de egy kategóriával feljebb lépve, immár egy referencia-osztályú típusra, az ES9018K2M-ra esett a választás, amely chip már számos ismert high-end termékben bizonyírott világszerte. Már nem „csak” 24-bites felbontásra képes, 32-bites architektúrájának köszönhetően 256-szor részletesebben képes visszaadni az eredeti zene analóg hullámformáját. 192 kHz helyett akár 384 kHz-es mintavételezésű adatokkal is megbirkózik, és ami talán a legfontosabb az audophile felhasználók számára: a DSD/SACD zenéket natívan dolgozza fel, akár DSD512 formátum esetén is!


Az A-500 Pro hátlapja is igazolja a high-end hangzás érdekében tett erőfeszítéseket. A szimmetrikus XLR-hangkimenet garancia az interferenciamentes jeltovábbításra megfelelő audiophile erősítők felé, és valamennyi csatlakozó aranyozott. A hang minőségéről sokat írni nem sok értelme van, azt természetesen fülünkkel kellene hallanunk. A korábbi hírünkben közölt mérési eredmények azonban már elég jó támpontot adnak a hozzáértők számára a Sabre DAC-tól itt elvárható hangzással kapcsolatosan.


A gyári adatok XLR-kimeneteken 122 dB-es, RCA-n 117 dB-es jel/zaj viszonyt mutatnak -114 illetve -108 dB-es THD+N (teljes harmonikus torzítás+zaj) érték mellett. A fejhallgató-erősítő egy Texas Instruments LME49600 IC, a gyártó szerint 99 dB-es jel/zaj viszonyt és -89 dB-es THD+N értéket produkál az A-500 Pro-ban.


Ha zenelejátszásról van szó, a hangminőség mellett fontos szempont a kényelmes kezelhetőség és a széles körű fájlkompatibilitás is. Az A-500-hoz és az A-500 Pro-hoz a Popcorn Hour a továbbra is használható NMJ Navigator mobilalkalmazás mellé kifejlesztette a csak zenelejátszást vezérlő Mobile NMJ appot is, még kényelmesebbé téve az okostelefonos, tabletes távvezérlést zenehallgatás közben.

De megújult a zenelejátszó felület a TV-képernyőjén is, sőt, ha elsősorban zenét hallgatunk az A-500 Pro-val (bár ez a funkció az A-500-on is működik), beállítható, hogy bootolás után ne a megszokott médialejátszós felület, hanem kifejezetten egy zenelejátszós főmenü fogadja a felhasználót. Innen már kényelmesen válogathatunk szinte tetszőleges formátumú (ajánlottan veszteségmentesen tömörített) digitális zenénk között, hiszen minden népszerűbb formátum, úgy mint az MP3, AAC, FLAC, APE, WAV, WMA, DSD (SACD iso és .dff, .dsf fájlok is, DSD512-ig) és - először a Popcorn Hour lejátszók történelmében - az ALAC (Apple Lossless) is támogatott. Ráadásul legtöbbjükkel még a szünetmentes lejátszás is működik, amely szétdarabolt koncertfelvételek élvezetéhez nélkülözhetetlen funkció.


Az A-500 Pro azonban több, mint egy csúcsminőségű médialejátszó. A jobb oldalán található kapcsoló segítségével kiválasztható, hogy a linux alapú Popcorn Hour NMJ operációs rendszer, vagy az előre telepített Android OS (4.4.2) induljon el bekapcsoláskor. Az utóbbit választva egy teljes értékű androidos asztali számítógépet kapunk, amely internetezésre és akár játékra is alkalmas. A Sigma médiaprocesszor és a Mali-400 GPU párosától azonban ne várjunk óriási teljesítményt, de a Google Play Store-ból elméletileg bármit telepíthetünk, és USB-s billentyűzetet, egeret, játékvezérlőt is használhatunk.

Főbb képességek:

  • Kétmagos 1,2 GHz-es Sigma Designs processzor
  • ESS Sabre ES9018K2M referencia sztereó DAC
  • Szimmetrikus XLR- és fejhallgató-kimenetek
  • Belső merevelemezfiók 2,5/3,5” SATA SSD/HDD számára
  • 3D Blu-ray lejátszás fájlból lite módban, HDMI 1.4 kimenet 3840×2160p/30 fps felbontásig
  • VXP® képfeldolgozás, képjavítás, professzionális felskálázás
  • Gigabites ethernet, 802.11a/b/g/n/ac USB-s wifi opció
  • Jukeboxos távvezérlés tabletről filmek és zenék esetében is
  • Dual operációs rendszer: Popcorn Hour NMJ Linux és Android 4.4.2

* A termékfotók csak tájékoztató jellegűek! A tartalomszolgáltatások előzetes bejelentés nélkül is változhatnak.

.