Popcorn Hour

„A Popcorn Hour sikere abból adódik, hogy az eddig általunk látott médialejátszóknál szélesebb fájlkompatibilitást kínál, és nagyobb a választék a médiaforrások tekintetében is.”
PC World

Open Hour Chameleon
3D-s multimédiás számítógép 4K felbontással, Android operációs rendszerrel

Ellentétben a Popcorn Hour médialejátszókkal, az Open Hour márkanév alatt megjelenő legelső termék, a Chameleon nem elsősorban médialejátszásra lett kitalálva, bár ezen a téren is remekül megállja a helyét. A Chameleon - ahogy a neve is utal rá - egy maximálisan egyedi módon használható mini számítógép RockChip RK3288-as 4-magos, 1,8 GHz-es Cortex A17-es processzorral és 16-magos Mali-T764-es grafikai segédprocesszorral, 2 GB RAM-mal. Nem tartalmaz flas ROM-ot, így gyakorlatilag bármilyen operációs rendszer futtatható rajta SD-kártyáról, amely ezzel a hardverrel kompatibilis. A készülék mellé jelenleg egy teljes értékű Andoid 4.4.2-es rendszert biztosít a gyártó 8 GB-os memóriakártyán, de ingyenesen letölthető már hozzá linux (Lubuntu) OS is.
Annak, hogy az operációs rendszer egy bármikor cserélhető memóriakártyáról futtatható, számtalan előnye van. Néhány példa:

 • Ha Androidot használunk, bátran kísérletezhetünk a különféle ROM-okkal és egyedi megoldásokal, hibás firmware- és szoftverfrissítéssel nem lehet tönkretenni a Chameleon-t. Ideális megoldás fejlesztőknek, „szárnyaikat próbálgató” kezdő hekkereknek :) Ha valamit másik Android verzión vagy épp másik linux rendszer alatt is ki kell próbálnunk, csak egy másik SD-kártyát kell a Chameleon-ba bedugnunk...
 • Többen használhatják ugyanazt a számítógépet (jelen esetben a Chameleon-t), csak egy saját SD-kártyára van szükség. Mindenki olyan rendszert futtathat, olyan programokat telepíthet, olyan beállításokat használhat, amit ő szeretne. Ha egy másik családtag ül a géphez, saját SD-kártyájval az pontosan úgy indul, ahogy legutóbb ő kikapcsolta.
 • A max. 32 GB-os SD-kártya méretéig nincs korlátozva sem a rendszer, sem a felhaszánló számára rendelkezésre álló memória mérete. Nem kell átméreteznünk a rendszerpartíciót például, hiszen az a teljes kártya is lehet akár.

A mobil eszközeinkről ismerős Android operációs rendszer használata TV-n vagy monitoron egészen más felhasználói élményt nyújt, mint akár egy nagyképernyős tableten. Asztali számítógépeinkkel megegyező kényelemmel és sebességel internetezhetünk a Chameleon-t és a nekünk legjobban tetsző webböngésző vagy levelező alkalmazást használva. USB-s egér (pl. Andry Birds) vagy gamepad csatlakoztatása pedig új szintre emeli a játékprogramok élvezhetőségét. A 16-magos grafkai processzornak köszönhetően a játékok - főleg a fullHD vagy nagyobb felbontásra is felkészítettek - grafikája és látványossága vetekszik a játékkonzoloktól megszokottakkal. Itt viszont sok ezer ingyenes és fizetős játék közül választhatunk! Ha programozni is szeretnél, a Chamelon ezen igányedhez is remekül alkalmazkodik. Használj tetszőleges operációs rendszert, ami erre a hardverre elérhető, kísérletezgess bátran, bármilyen hibád csak az SD-kártya tartalmának árthat, nincs kockázat, nincsenek kötöttségek!

Főbb képességek:

 • 4×1,8 GHz-es RockChip CPU, 16-magos Mali-T764-es GPU, 2 GB DDR3 RAM
 • 3D Blu-ray lejátszás fájlból lite módban, HDMI 2.0 kimenet (3840×2160p/30 fps felbontásig garantált 4K-s lejátszás)
 • Gigabites ethernet, USB-s wifi+Bluetooth opció
 • Android 4.4.2 OS 8 GB-os SD-kártyán mellékelve
 • 3×USB 2.0 és 1×microUSB 2.0 OTG port
 • Optikai és koax digitális hangkimenet, HDMI 2.0 analóg+digitális hang- és digitális videókimenet
 • SD-kártyaolvasó a jobb oldalon az operációs rendszer számára, microSD olvasó a hátlapon saját használatra
 • Passzív hátés (teljesen fém ház), ventilátor nélküli, hangtalan működés, minimális áramfogyasztással
 • Külső infra vevő opció

* A termékfotók csak tájékoztató jellegűek! A tartalomszolgáltatások előzetes bejelentés nélkül is változhatnak.

.