Popcorn Hour

„A Popcorn Hour sikere abból adódik, hogy az eddig általunk látott médialejátszóknál szélesebb fájlkompatibilitást kínál, és nagyobb a választék a médiaforrások tekintetében is.”
PC World

Popcorn Hour VTEN
3D-s hálózati lejátszó VXP® képfeldolgozással és 4K-s felbontással

A kezdetek óta a Sigma Designs médiaprocesszorainak, és immár pár éve a VXP® képjavításnak is köszönhetik sikerüket a Popcorn Hour médialejátszói. A VTEN-nel sem fog megszakadni a népszerűség, hiszen megjelenésekor (2015 elején) a Sigma legújabb VXP®-s SMP8757-es processzorát, a megszokottnál kétszer nagyobb (512 MB) ROM-ot, 1 GB RAM-ot, Blu-ray 3D lejátszását és immár 4K-s (3840×2160p) videókimenetet kínál a felhasználóknak. Nem tartalmaz különleges DAC-ot, mint az A-410, így minőségű sztereó zenehallgatásra nem jobb, mint más lejátszók, és nincs már lehetőségünk belső merevlemez telepítésére is. A VTEN alapvetően hálózati médialejátszásra lett kitalálva (gigabites ethernet-csatlakozájón keresztül), de SD-kártyaolvasója, USB és eSATA portjai révén helyi tárhelyekről is lejátszhatunk szinte bármilyen médiafájlt.

A korábbi Popcorn Hour modellekhez képest a VTEN már nem játszik le DVD-ket menüvel együtt, mivel a Sigma Designs ehhez az új processzorhoz már nem biztosítja a szükséges programkódokat, amely a DVD-hez kellene. Ettől függetlenül lejátszható DVD ISO fájl, DVD mappa, vagy USB-s optikai meghajtóba helyezett DVD-lemez is, bár ilyenkor csak az első cím (TITLE) érhető el, és nincs menü (2015. április állapot). Most először működik azonban a legújabb, H.265-ös tömörítésű filmfájlok lejátszása, akár 4K felbontás mellett is. 4K felbontássall a max. 30 képkocka/másodperc sebességű filmek lejátszása garantált (HDMI 1.4-es csatlakozója miatt). A hátlapon optikai és koax digitális hangkimenetet is találunk, külső háttértárat USB2.0 és eSATA portokon keresztül tudunk használni. Ezek hálózaton keresztül is megoszthatóak, és akár torrentezhetünk is rájuk, mivel az NMT-programcsomag a VTEN firmware része.
Az A-410-hez készült külső infra vevő a VTEN-nel is kompatibilis, így a lejátszót akár el is rejthetjük a bútorban, elég csak az apró infra vevőt kivezetni a távirányításhoz, de természetesen hálózaton keresztül is vezérelhető minden funkció. Hasonlóan, a Popcorn Hour WN-160P USB-s wifi kiegészítő is működik a VTEN-nel.

Főbb képességek:

  • 1,2 GHz-es Sigma Designs processzor
  • 3D Blu-ray lejátszás fájlból lite módban, HDMI 1.4 kimenet 3840×2160p/30 fps felbontásig
  • VXP® képfeldolgozás, képjavítás, professzionális felskálázás
  • Gigabites ethernet, 802.11a/b/g/n/ac USB-s wifi opció
  • Jukeboxos távvezérlés tabletről filmek és zenék esetében is


* A termékfotók csak tájékoztató jellegűek! A tartalomszolgáltatások előzetes bejelentés nélkül is változhatnak.

.