Popcorn Hour

Az első Open Hour kiegészítő: Air Mouse

[2014. október 03.]

A Cloud Media bejelentette az első kiegészítőt az Open Hour Chameleon-hoz! Az Air Mouse (with voice) egy távirányító méretű (151×14,6×6,7 mm-es), beépített akkumulátorral rendelkező kétoldalas USB2.0-ás vezérlőeszköz:

 

Ahogy a fenti fotón látható, a távvezérlő hátlapján egy furcsa (nem fértek ki egy sorba a szokásos betűk) angol nyelvű QWERTY billentyűzet kapott helyet. Az előlapra a menürendszerekben navigáláshoz szükséges gombok, illetve hangerőszabályzó és az „egér” érzékenységét állító billentyűk kerültek. Alul a beépített mikrofonhoz vezető nyílás látható még. A mikrofon segítségével (amely minden okostelefonban értelemszerűen alapfelszereltség) az alkalmazások pl. már hangparancsokkal is vezérelhetőek, illetve bármely androidos program amely mikrofont kezel, a Chameleon-on is használhatja ezen funkcióját.

Az Air Mouse 3-tengelyű gyorsulásmérővel és 3-tengelyű giroszkóppal van felszerelve, így gyakorlatilag ugyan úgy érzékeli a térbeli mozgatást, mint az okostelefonok, tabletek. Ez egyrészt nyilván kapóra jön azoknál az androidos alkalmazásoknál (főleg játékoknál), amelyek a mobil mozgatásával vezérelhetőek, tehát – bár a Chameleon egy asztali számítógép – nem kell lemondanunk a megszokott irányításról.

Az eszköz beépített akkumulátora USB-portról tölthető, a Chameleon-nal pedig az abba dugható (mindössze 18,58×14,59×6,7 mm méretű) USB-s vevőjén keresztül kommunikál a 2,4–2,483 GHz-es frekvencián, akár 10 méter távolságig is. USB-s mivoltából adódóan azonban Windows, Mac OS X és Linux operációs rendszerek alatt is használható, nem csak Androidon.

A termék várhatóan az első Open Hour szállítmánnyal együtt érkezik az országba október végén vagy november elején. Ára – a jelenlegi forint/dollár árfolyam mellett – 8000–8500 Ft körül várható.