Popcorn Hour

Popcorn Hour VTEN akció!

[2016. május 29.]

A már nagyon várt A-500 és A-500 Pro modellek – várhatóan július első napjaiban érkeznek hozzánk először – azok számára készültek, akik igényes sztereó zenehallgatásra is a médialejátszójukat kívánják használni, és ehhez nem rendelkeznek minőségi DAC-kal, illetve erősítőjük analóg működésű, vagy belső digitál-analóg átalakítója nem nyújt prémium hangminőséget – legalább is akkor, ha zenéről van szó. Tapasztalataink alapján elmondható, hogy a jelenlegi házimozi-erősítők kb. az 500 ezer forintos ársávig bizonyosan gyengébben teljesítenek sztereó zenével, mint az A-410-ben és az A-500-ban használt 24-bites ESS Sabre ES9023-as, 112 dB jel-zaj viszonyú chipje. Az A-500 Pro pedig még magasabb kategóriájú erősítők és DAC-ok versenytársa lesz. Az 500-as sorozatot említve azonban már 110 és 230 ezer forint körüli árcédulájú eszközökről beszélünk, amelyek bizonyosan nem a többség médialejátszói lesznek.

Szerencsére továbbra is kapható marad a mostanra szoftveresen is kb. tökéletesen kiforrott VTEN (lásd csak a megjelenése óta kiadott 25 darab publikus firmware-t!)! Úgy gondoljuk, akiknek nincs szükségük a belső tárhelyre, mert alapvetően hálózaton (pl. NAS-ról) moziznak vagy hallgatnak zenét, és vagy nem izgalmas számukra a hifi minőség fölötti sztereó zene, vagy külső DAC-kal, erősítővel ez megoldott már náluk, azok számára a VTEN tökéletes 4K-s (H.265/HEVC) lejátszó jukeboxszal és Apps Market-tel, minden extrával, amit egy Popcorn Hour-tól manapság elvárhatunk. Nincs gond a 3D Blu-ray ISO fájlokkal, sőt már az új 3D-s feliratok is megfelelően jelennek meg, természetesen a Dolby Atmos hangsávokat is továbbküldi HDMI-n. A VTEN VXP-s processzorának köszönhetően képminőségben nem marad el a most érkező nagyobb testvérektől, illetve a filmlejátszás terén azok sem nyújtanak majd többet (főleg, hogy minden népszerű formátum tökéletesen működik már a VTEN-en, nem igazán van miben jobban teljesíteni). Természetesen, nem csak a hálózatunk, de USB-s vagy eSATA külső lemez is lehet a VTEN-nel való lejátszás forrása, hiszen ezekről (akár NTFS, HFS+, EXT2/3 fájlrendszerek mellett) is mindent képes lejátszani, amit ethernetről – csak a belső lemez számára nincs hely benne.

Szóval a lényegre térve: ha úgy gondolod, számodra tökéletesen elegendő a VTEN tudása, most itt az alkalom, hogy akciós áron juthass hozzá. Most – illetve legalább az 500-as sorozat megérkezéséig bizonyosan – 5 ezer forinttal olcsóbban, 64 900 Ft-ért kapható a Popcorn Hour VTENhivatalos forgalmazóinknál (ha nem ezt látnád, reklamálj!). Az akció a jelenlegi hazai készlet erejéig érvényes.