Popcorn Hour

Popcorn Hour A-210 hamarosan!

[2010. december 08.]

Pár nappal ezelőtt már felkerült az új A-210-es modell az angol nyelvű gyári oldalra. Most végre bemutatjuk mi is...

Gyakorlatilag nincs szó új fejlesztésről, új képességekről. A Popcorn Hour A-210 belülről egy A-200-as, csak ventilátor nélkül. Az új fém készülékház teljes felülete hűtőbordaként működik, így aktív hűtés nélkül képes üzemelni. A Popcorn Hour reklámszövege szerint az új doboz nem csak jobban néz ki, de úgy lett tervezve, hogy elvezesse a felesleges hőt „zajos ventillátor nélkül is”. Ez kicsit furcsán hangzik számunkra, úgy tűnik, mintha az A-200-ra vonatkozna ez a megjegyzés, arra, amely ugyanezen gyártó szerint eddig szinte hangtalan volt (Special designed fan that generate very low noise)... Bár többen valóban zavarónak találták az A-200 hűtésének hangját, a hasonló lejátszók között egyértelműen halknak nevezhető 18,5 dB-es „suttogásával”. Természetesen, a forgó alkatrész öregedésével és koszolódásával ez a zajszint emelkedhet, így mindenképpen kívánatos volt egy passzív megoldás. Mindezidáig azonban ebben az árkategóriában nem igen találhattunk a piacon belső, akár 3,5"-es merevlemezt is fogadó készüléket, amelynél sikerült volna megoldani a teljesen hangtalan működést, és a profibb – de egyértelműen drágább – fém burkolat is csak a jóval drágább modellek (pld. a Popcorn Hour C-200) privilégiuma volt.

A Popcorn Hour amerikai oldala szerint az A-210 az USA-ban 20 dollárral drágább lesz, mint az A-200, így várhatóan nálunk is ez a – bruttó áron számolva – kb. 5–6 000 Ft árkülönbség fog megjelenni a hivatalos hazai forgalmazóknál. Az első A-210 szállítmány remélhetőleg még karácsony előtt megérkezik hozzánk, hamarosan előrendelhető is lesz kereskedőinknél. A gyári webshop szerint december 16-tól érhető el az új modell, ehhez képest várhatóan csak pár napot kell várni a magyar vevőknek – ráadásul természetesen olcsóbban juthatnak hozzá, mintha külföldről rendelnék, és hazai garanciát kapnak mellé. (Figyelem! Itt, a PopcornHour.hu oldalon csak a hazai hivatalos forgalmazóktól származó, regisztrációs kártyával rendelkező készülékekhez biztosítunk terméktámogatást és garanciát/szervizt, sem egyéb kereskedőktől, sem a gyári webshopból származó termékeket nem tudjuk támogatni!)

Szükség esetén a 2,5/3,5"-es merevlemez a ház alján található lecsavarozható fedlap eltávolítása után, alulról helyezhető a házba. Így az A-200-hoz képest védettebb az elektronika a véletlen megsértés ellen, winchester installálásakor a felhasználó nem fér hozzá az áramkörökhöz, nem is szedhető szét teljesen ezentúl a készülékház garanciavesztés nélkül.

Bár az A-210 fizikai méretei (270×32×132 mm) a gyári adatlap szerint igen hasonlóak az A-200-éhoz (270×50×150 mm), de annál jelentősen laposabb és kevésbé mély, a lenti fotók ennek azonban ellent mondanak (felül az A-200, alul az A-210). Ahogy látszik, az új fém készülékház kicsit szélesebb, és egyáltalán nem laposabb a korábbi műanyagnál. A Popcorn Hour tervei szerint kapható lesz az új ház magában is, tehát mintegy upgrade, megvehető lesz a korábbi A-200 tulajdonosok számára is, akiket tényleg zavar a ventilátor hangja, vagy csak szimpatikusabb az új megjelenés. Az A-200 alaplap áthelyezése házilag könnyedén megoldható, nem igényel majd szakszervizt. A külön kapható fém ház rendelhetőségéről, várható áráról nincs még információnk.