Popcorn Hour

Hamarosan megújul a Popcorn-ok menürendszere

[2011. július 19.]

A SETUP menü és a fájlböngésző nem sokat változott a legelső Popcorn Hour modellek megjelenése óta...

A beállításokat megjelenítő képernyők a PCH-100 lejátszó óta HTML kódban írottak, és a webldalakat is megjelenítő szoftver kezeli őket. Emiatt egyrészt kevés és egyszerű grafikai elemet tartalmaznak (inkább csak szövegesek), másrészt viszonylag lassúak. Azt is be kell ismernünk, mára már a fájlböngésző is a legegyszerűbbek, legpuritánabbak közé tartozik, amivel napjaink lejátszóinál találkozhatunk.

Mindezek a házimozizást és a funkcionalitást nem befolyásolják ugyan, de a felhasználók jelentős részének igen is fontos akár csak a ritkán használt menüpontok megjelenése is. Akik nincsenek tisztában egy-egy készülék képességeivel, azok hajlamosak képernyőfotók, vagy a bekapcsolás után rögtön kipróbálható menürendszer alapján dönteni a vásárlásról. Mindezzel a gyártó is tisztában van, és immár nem halogatja tovább a menürendszer átdolgozását. Ha megnézzük a már jó ideje használható számtalan Adobe Flash alapú Popcorn Hour alkalmazást, képet kaphatunk róla, hogy a processzor milyen látványos felüleletek megjelenítésére és kezelésére képes, ha megfelelő a szoftveroldal hozzá. A flashes programok mellett még szembetűnőbb a lejátszó beállításainak és fájlböngészőjének egyszerűsége, így szinte kötelező feladat az egységesen látványos GUI (felhasználói grafikus kezelőfelület) kialakítása.

A következő 1–2 firmware-frissítés során várhatóan megújul a menürendszer, és a flash motorra lesz bízva ezentúl a megjelenítése. Képeket, vagy bármi más konkrétumot a grafikáról még nem tudunk közölni, de részünkről már elkészült az új megjelenítéshez szükséges magyar fordítás/kiegészítés. Változások várhatóak az Alkalmazás-shopban is. Felbukkannak a fizetős alkalmazások, és a különböző fejlesztők saját boltot nyithatnak a Popcornokon elérhető felületen. Ennek várható hatása az lesz, hogy tömegesen jelennek meg hasznos és érdekes programok a készülékre, bizonyítva, hogy a Popcorn Hour közel sem egy átlagos médialejátszó, sokkal inkább egy multimédiás számítógép minimális fogyasztással, egyszerű kezelhetőséggel, a PC-knél nagyságrendekkel jobb kép- és hangminőséggel, és nagyon sok szoftverrel. Kíváncsian várjuk a következő frissítést!