Popcorn Hour

YAMJ jukebox a Popbox-on is

[2011. október 14.]

Még mielőtt megjelent volna az A-2x0/C-200 modellekbe integrált gyári jukebox alkalmazás, a legnépszerűbb megoldás valószínűleg a Yet Another Media Jukebox (YAMJ) volt, ha látványosan akartunk böngészni a filmgyűjteményünkben. Ez egy PC-s (Windows) alkalmazás, amely végigszkennelve a filmgyűjteményünket, letölti a megfelelő borítókat, infókat a filmekről, és bizonyos (utólag is szerkeszthető) formátumban a filmfájlokkal közös meghajtón elhelyezi azokat. A HTML végeredmény már a Popcorn Hour A-100-as első modelleken is hasznható volt, ráadásul számos grafikai téma (skin) is használható, hogy a nekünk legjobban tetsző felület jelenjen meg.

Bár a Popbox V8 és a nemrég bejelentett A-300 flash-alapú kezelőfelülete nem támogatja a HTML-ben futó alkalmazásokat, egy ideje elérhető az Apps Marketben a YAMJ programocska, mely képes a számítógépen futtatott YAMJ által készített fájlstruktúra kezelésére az új modelleken is. Ez azt jelenti, hogy a Popbox V8-at is lehet teljes értékű jukeboxként használni, illetve az A-300-nál is választhatjuk a YAMJ-féle megoldást a gyári jukebox helyett. Ehhez kell ugye néha a számítógépünk is, ha új filmek kerültek be gyűjteményünkbe, viszont számos téren rugalmasabb és sokszor gyorsabb a számítógépen futó szkennelés, mint a lejátszón végzett. Az alábbi videón a Popbox V8 látható, amint az Apps Marketből telepítjük a YAMJ-indítót, majd használjuk az előre legenerált jukeboxot:

Windows-t használó Popbox tulajdonosoknak – ha nem érik be a gyári megoldással – érdemes kipróbálniuk a YAMJ-ot, amelyről két fórumtopikunk is fut (YAMJ magyarul és YAMJ automatizálás), illetve több telepítési és használat segédlet letölthető a terméktámogatás oldalunkról!