Popcorn Hour

Hamarosan itt a C-300!

[2011. december 10.]

Végre lehullt a lepel a C-200-at leváltó/frissítő új Popcorn Hour lejátszóról, a C-300-ról...

Akik meglátogatták cégünket a novemberi Házimozi és HiFi Show-n, élőben ugyan nem, de képen (poszteren és a magyar Popcorn Hour leporellóban) már találkozhattak a C-300-zal. Az A-300 megjelenése óta pedig az sem volt kérdéses, mely Sigma chipet fogja használni a következő csúcsmodell, mit fog tudni az új kezelőfelület, vagy éppen mit fejlődik a jukebox. A készülék külsején talán egyetlen említésre méltó változás a négyzetes színes grafikus LCD kjelző, szemben a C-200 széles, monokróm és szöveges, messziről nehezen olvasható „képernyőjével”. Na jó, említsük meg még azt is, hogy eltűntek a navigációs, DIM és TV MODE gombok az előlapról, és középtájra került a korábban bal szélen található két USB2.0 port. A POWER gomb mellett helyet kapott egy beépített infra vevő, így nem szükséges ezentúl az infra kit (IRK-200) megvásárlása, ha pl. egy univerzális infra távvezérlővel is szeretnénk irányítani a C-300-at, nem csak a gyári rádiós kontrollerrel. Maradt a szabvány hifi szélesség, azaz 42,5 cm-es a C-300 is:

 

 

Akik képben vannak a Popcorn Hour lejátszók terén, a fenti képen rögtön kiszúrhatják, hogy a nyitható lemezfiók helyén a C-200-hoz opcióként kapható HBR-200 mechanika látható. Itt alapfelszereltség ez a megoldás, így bármikor beszerelhető egy slim (lapos) optikai meghajtó (CD-, DVD-, BD-ROM) és egy 3,5"-es merevlemez is egyetlen mozdulattal bedugható és kihúzható eközben. Sőt, egy belső 2,5"-es merevlemeznek van most is hely, amely vagy az optikai meghajtó belső SATA kábelét (ha nincs ilyen beszerelve), vagy a belső USB-portot (USB-SATA adapterrel) tudja használni a működéséhez.

 

Ahogy a fenti képen látható, a hátlap szinte nem változott a C-200-hoz képest. Egyetlen különbség – na, ki találja meg? –, hogy eltűnt a külső infra vevő csatlakozója a HDMI mellől, tekintve, hogy beépített infra szenzor van már a C-300-ban. Továbbra is alapfelszereltség a rádiós (RF) távvezérlő (antennája a kép bal szélén látható), opció a belső wifi kártya, az MN-200 – amely jelenleg az egyetelen wifi-megoldás médialejátszókhoz, amely vezeték nélküli fullHD lejátszást is lehetővé tesz (42 Mbitig garantáltan).

A kezelőfelület és a jukebox (NMJ) megegyezik az A-300-éval (lásd korábbi hírünkben), így az egyetlen izgalmas kérdés az lehet, hogy mi is jeleníthető meg az előlapi LCD-n? A rövid válasz kb. ennyi: minden. Hogy miért egy sámlin filmezve, azt nem tudom (pedig Ausztriában készült :), de az alábbi hivatalos videón látható gyakolratilag minden lényeges dolog a kijelzővel kapcsolatban:

Vélhetően, a firmware-rel együtt még sokat fejlődik a kijelző kezelése is, bár ahogy látszik már most is jobban ki van használva, többet tud, mint bármely más lejátszón, ami hasonlóan színes képernyővel rendelkezik.

Foglaljuk össze végül a száraz tényeket, paramétereket a C-300-zal kapcsolatban:

  – Sigma Designs SMP8647 CPU, 800 Mhz, 256 KB L2 cache-sel (eddig nem volt L2 cache és 667 Mhz volt az órajel)
  – 512 MB DDR2 RAM és 256 MB NAND flash ROM
  – HDMI1.3a, komponens, kompozit videókimenetek, optikai és koax digitális hang, valamint sztereó RCA analóg hangkimenet
  – 2,5"-es színes TFT-kijlező az előlapon
  – Natív gigabites ethernet
  – 3,5"-es HDD fogadása (szerelés nélkül), 3 TB támogatása
  – 4 darab USB2.0 port (2 elől, 2 hátul)
  – Opciós belső MiniPCIe wifi kártya, fullHD lejátszás is wifin
  – Opciós CD/DVD/Blu-ray optikai meghajtó
  – Ventilátor nélküli, hangtalan működés

Saját első mintadarabunkat a C-300-ból hétfőn kapjuk kézhez, ha bármi érdemleges kiderül még tesztjeink során, frissítjük ezt az oldalt majd. Az első szállítmány jó esetben karácsony előtt 1–2 nappal érkezik az országba, pár napon belül előrendelhető lesz hivatalos forgalmazóinknál. Pontos árat addig nem tudunk még mondani (főleg, hogy naponta jelentősen változik a forint árfolyama), de a C-200 jelenlegi 99 900 Ft-os áránál várhatóan valamivel drágább lesz majd.

Összehasonlító táblázatunkban könnyen áttekinthetőek a közelmúlt és a jelen Popcorn Hour modelljeinek funkciói: link...