Popcorn Hour

Popcorn Hour A-400 Sigma SMP8911 processzorral

[2012. augusztus 31.]

A berlini IFA kiállításon a Syabas váratlanul bemutatta az A-400-at, mely a világ első lejátszója, amely a régóta várt SMP8911-es médiaprocesszorra épül. Több, mint másfél évvel ezelőtt jelentette be a Sigma Designs az SMP8910-es csúcsprocesszorát, mely két legfőbb tulajdonsága a teljes Blu-ray 3D támogatás, valamint az eddig csak high-end eszközökben elérhető VXP technológia, mely stúdió minőségű felskálázásra képes. Sokan már lemondtak arról, hogy valaha is kaphatók lesznek olyan lejátszók, melyekbe a látszólag soha el nem készülő új Sigma chip kerül, de a Syabas már 9 hónapja megkapta az első működő példányokat, és intenzíven fejlesztette a ma bemutatott Popcorn Hour A-400-at. Jelen állás szerint 2012-ben nem lesz más médialejátszó ezzel a processzoral a piacon, a többi gyártó csak 2013-ban mutathat be erre épülő modelleket.

Popcorn Hour A-400

A forradalmi újdonságról a jövő héten részletesen is beszámolunk, addig is egy kis ízelítő a mai napon általunk már kipróbált lejátszóról:

– Passzív hűtés, a Silverstone (csúcsminőségű HTPC készülékházakat gyártó cég) által készített prémium fém ház.
– Jobb oldalt kihúzható, szerelést nem igénylő lemezfiók 2,5-3,5"-es HDD számára.
– Sigma Designs SMP8911, kétmagos, 800 MHz-es médiaprocesszor 512 kB L2 cache-sel, 256 MB SLC NAND flash ROM-mal.
– 2D/3D Blu-ray lejátszás, HDMI 1.4
– USB3.0 slave port számítógéphez külső merevlemezként történő csatlakozáshoz.
– USB2.0 és eSATA host portok hátul külső háttértár csatlakoztatására.
– USB2.0 host port és SD-kártyaolvasó jobb oldalon.
– NMJ távvezérlő alkalmazás iPad-re, később Androidos tabletekre is.

A távvezérlő program nem csak a lejátszás vezérlésére használható, mint az eddig is létező verzió, de a teljes jukebox megjelenik és menedzselhető az iPad képernyőjén, legyen szó zenéről, vagy akár filmről! A jelenleg az Apple jóváhagyására váró alkalmazásról keszített videónk megnézhető a YouTube csatornánkon.

Néhány napon belül további részletekkel szolgálunk a ma bemutatott A-400-ról, a már körvanalazódó A-400 Pro-ról, a korábbiakra érkező frissítésekről. Ami jelenleg bizonyosan jó hír, hogy a tabletes jukebox az A-300-ra és a C-300-ra is meg fog jelenni, a korábbi 200-as sorozat viszont hardveresen nem alkalmas az alkalmazással való vezérlésre.

Végül említsük meg az A-400 árát is: 289 EUR lesz az európai ajánlott kisker ár (az átlagos 19%-os áfával együtt), várhatóan októbertől. Ahogy ebből is látható, az A-400 nem váltja le a jelentősen olcsóbb A-300-at, az továbbra is forgalomban marad.