Popcorn Hour

Itt a Blu-ray meghajtók kompatibilitását javító C-300 firmware

[2012. szeptember 12.]

Perceken belül online is elérhető a 05-02-120911-23-POP-420-000 jelzéső Popcorn Hour C-300 firmware, amely egyetlen említést érdemlő javítása a kezdetektől létező SATA optikai megjatókkal kapcsolatos inkompatibilitás fejlesztése. Bár információnk szerint megszületett a megoldás a néha előforduló Blu-ray hangsávváltási gondra is, azt csak a soron következő frissítés fogja tartalmazni, a mai rendkívüli kiadás célja, hogy végre többféle optikai lemezmeghajtót (alapvetően slimes Blu-ray olvasót) is használhassunk a lejátszóban.

Ahogy a fórumban már írtunk róla, két népszerű, jelenleg is kapható slimes Blu-ray drive-val a Popcorn alaposan tesztelte az új firmware-t, ezeket biztonsággal lehet ezentúl használni, de vélhetően számos más típus is működik mostantól. A gyártó által tesztelt és kompatibilisnek nyilvánított típusok:

  • Sony BC-5550H
  • Panasonic UJ-141

Már tesztelünk egy slot-in mechanikás (tálca nélküli lemezbetöltés, mint az autókban lévő CD-olvasóknál pl.) slimes Sony meghajtót is, ami várhatóan szintén teljesen kompatibilis, 1–2 napon belül megszületik az eredmény. Ha jól működik, a magyar forgalmazóknál a C-300 kapható lesz azzal egybeépítve, 2 GB belső pendriveval együtt, elegánsabb megoldást nyújva, mint a fiókos meghajtók.

A mai firmware egyéb újdonságait lásd a fórumban!