Popcorn Hour

NMJ Explorer iPhone-ra

[2013. május 01.]

Bár fizetős (kb. 700 Ft), és nem gyári alkalmazás, mégis érdemes megismerkedni vele...

Az iPad-re és Androidos tabletekre (valamint nagyobb telefonokra) is elérhető NMJ Navigator ingyenes alkalmazás az egyik különlegessége a Popcorn Hour lejátszóknak, és sok vásárló számára egy döntő szempont is a márka mellett, hiszen hasonló profi megoldást más médialejátszó mellé nem kapunk. Az iOS operációs rendszeren futó verzió egyetlen komoly korlátja, hogy csak iPad-re telepíthető, iPhone-ra és iPod touch-ra nem. Kapható azonban az App Store-ban a DimensionX Software $2,99 árú NMJ Explorer nevű alkalmazása, amely az iPhone 3GS-től és a 3. generációs iPod touch-tól kezdve használható az Apple kisebb mobil eszközein is, és hasonló kezelhetőséget és szolgáltatásokat kapunk tőle, mint a gyári tabletes távvezérlőtől.

Valamennyi NMJ2 jukeboxot futtató Popcorn Hour lejátszóval használható az alkalmazás, így jelen írás pillanatában az A-300, C-300 és A-400 tulajdonosok számára érdekes. Mind a filmes, mind a zenei jukebox megjeleníthető a mobilunk képernyőjén. Az NMJ Navigator-hoz hasonlóan szűrhető, kereshető a gyűjteményünk, létrehozhatunk és indíthatunk lejátszási listákat is. Ha egy zeneszám MP3 formátumban van meg, az az iPhone-on is lejátszható, nem csak a Popcorn-on! Ráadásul az MP3 hallgatása a mobilon akár az interneten keresztül is működik (VPN-en, vagy a 8008 és 8883-as portokon keresztül), ha odahaza bekacsolva hagytuk a médialejátszónkat.

Az NMJ Explorer segítségével nem csak böngészni tudjuk film- és zenegyűjteményünket, majd indítani a filmet, zenét a Popcorn Hour lejátszónkon, de az április 23-án megjelent v1.1.0 verzió óta az éppen használt adatbázis frissíthető is, azaz kezdeményezhető az újonnan hozzáadott médiák szkennelése is – mindez a háttérben, akár filmnézés közben is futtatható. Szintén ezen frissítés újdonsága az egy kattintásos újraindítás is, de természetesen minden hagyományos távirányító gomb is megjeleníthető a mobilunkon:

Ha a filmekhez talál elmentett könyvjelzőt a program, lehetőségünk van a lejátszást közvetlenül is a legutóbb nézett időponttól indítani. Kísérleti „feature”, hogy az éppen játszott filmről képernyőfotók is megjeleníthetők az iPhone-on, de ez csak belső HDD esetében – és feltehetően az onnan indított mozinál –lehetséges.

A fentiek alapján azt gondoljuk, iPhone-nal, iPod touch-csal és NMJ2-es Popcorn Hour lejátszóval is rendelkező felhasználóknak szinte „kötelező” alkalmazás az NMJ Explorer, kb. 700 Ft-os ára elhanyagolható a már meglévő eszközeink értékéhez képest és nagy kockázatot sem rejt, miközben az általa nyújtott szolgáltatások új szintre emelik az otthoni mozizás és zenelejátszás élményét anélkül, hogy ehhez egy tabletre is szükség lenne.