Popcorn Hour
3D-s filmek kezelése a jukeboxban, a TV automatikus átkapcsolása
[2016/04/13]

Ez a leírás az A-200-tól kezdve valamennyi újabb Popcorn Hour modellre érvényes. A lejátszható 3D-s formátumokkal kapcsolatban lásd még EZEN cikkünket is!

Ha szeretnénk, ha a beépített jukeboxban (NMJ) meg lennének különböztetve a 3D-s filmjeink, valamint, hogy a tévénket ne kelljen manuálisan átkapcsolni a megfelelő (side-by-side, vagy top-bottom) módba minden film indításakor, az alábbi módszer a megoldás. Ha nem HDMI1.4 kimenettel rendelkező erősítőn keresztül van rákötve a lejátszó a képernyőre, előfordulhat, hogy nem fog működni az automatikus átkapcsolás, ekkor a tévé menüjében manuálisan kell elvégezni azt.

Amennyiben olyan MKV fájlt játszunk le, amely már tartalmazza a a Matroska 3D specifikáció szerinti infókat (az MKV Toolnix 4.5.0 verziójától felfelé generálja már ezeket), akkor semmi különleges teendőnk nincs. Ezen fájlok kiterjesztése .mk3d – ilyenkor a bennük lévő információk alapján a Popcorn a tévét automatikusan képes átkapcsolni az aktuális 3D-s módba, és a jukebox is felismeri őket.

Ha a fenti infót nem tartalmazó 3D-s MKV-nk, vagy más fájlformátunk van, manuálisan átnevezve a fájlt, a Popcorn szintén képes lesz átkapcsolni a televíziót. Side-by-side formátum esetén a 3DSBS, még top-bottom 3D esetén a 3DTAB jelzést kell elhelyeznünk a névben, közvetlenül a kiterjesztés elé. Ha MKV MVC-ről van szó, tehát amikor fullHD-s mindkét szemnek szánt képkocka, akkor a 3DFP jelzésre van szükség. Lásd az alábbi példákat:

Side-by-side mkv esetén az eredetileg

Film.mkv
helyett
Film.3DSBS.mkv

névvel már működni fog a tévé átkapcsolása. Hasonlóan, egy top-bottom 3D-s m2ts fájlnál

Film.m2ts
helyett
Film.3DTAB.m2ts

míg egy MKC MVC-nél (ha nem indulna automatikusan 3D-ben:

Film.mkv
helyett
Film.3DFP.mkv

legyen a fájlnév!

A fenti módszerrel jelzett fájlok nem csak azt teszik lehetővé, hogy ne kelljen manuálisan átváltani a tévét a megfelelő 3D módba, de amikor a jukebox ilyen fájlokat szkennel, automatikusan egy 3D jelzést is ad a borítógrafikákhoz, hogy később látszódjon, hogy 3D-s filmről van szó.

Megjegyzés: ha a tévén elmenthető a 3D-s mód, akkor azt „auto” állásban kell hagynunk, hogy megfelelően működjön az automatikus átváltás.» vissza a cikklistáhozTerméktámogatás csak a hivatalos forgalmazóktól származó termékekhez jár, kérjük vásárlás előtt ellenőrizze, a kiszemelt üzlet/webshop szerepel-e a Forgalmazók oldalon!