Popcorn Hour
A-4x0 – Egyedi főmenü
[2013/01/17]

Az A-400/410 esetében lehetőségünk van a kezdőképernyő felületének testreszabására (skinezés) és alkalmazásikonok kihelyezésére a főmenübe.

Ehhez a egy speciális .home nevű könyvtárat kell elhelyeznünk valamely háttértárolónk gyökérkönyvtárába. Ez a háttértároló lehet külső/belső HDD, pendrive, SD-kártya. Mac OS X-et használók számára a ponttal kezdődő mappák normál esetben láthatatlanok, így csak pl. a lejátszó fájlböngészőjővel tudják bemásolni a fájlokat az ilyen nevű mappákba, ha készen vannak saját skinükkel.

Amennyiben működés közben leválasztjuk a .home-ot tartalmazó meghajtót, úgy az alap kezdőképernyő fog betöltődni, mikor megnyomjuk a Home vagy Source gombot. Ha több meghajtónkon helyeztünk el .home könyvtárat, akkor az utoljára mountolt meghajtón lévő fog érvényesülni.

Az alábbi linken letölthető egy mintacsomag, mely az alap skin egy általunk módosított változata: link...
Az eredeti skin csomag: link...

Ezt alapul véve további testreszabáshoz az alábbiakra van lehetőségünk:

Módosíthatjuk a képi elemeket (azaz magukat a képfájlokat), illetve a képi elemek pozícióját (ehhez az xml szerkesztésére van szükség). A képfájlok a .home/source/images mappában találhatóak.A pozíciók pedig a .home/source/xml/mc.xml fájlban módosíthatóak – egy szöveges kódszerkesztő segítsével.

Ezen felül bármely - az Apps Market-ből telepített - alkalmazást elhelyezhetünk a kezdőképernyőn. Ehhez csak egy általunk készített ikonra, valamint az alkalmazás elérési útjára lesz szükségünk. Mindezt most a YouTube alkalmazás példáját követve fogjuk bemutatni. Természetesen az alkalmazásnak telepítve kell lennie a lejátszón.

Az elérési utat a csomagban található ListApp.phf nevü program futtatásával tudhatjuk meg. Egyszerűen csak indítsuk el a fájlt, mint egy filmet! Ekkor kiírja az alkalmazásaink elérési útját. Például: Youtube - 1006/youtube.phf.
A kihelyezéshez két xml-t kell módosítanunk:

1. Új menü elem létrehozása. A .home/source/xml/menu.xml fájlt kell módosítanunk az alábbi mintára:


	<item onRollOut="youtube_icon" onRollOver="youtube_on_icon">
		<app id="/opt/syb/usr/popApps/1006/youtube.phf">
		<title>Youtube</title>
		<url></url>
		<arg></arg>
		</app>
	</item>

Magyarázat:
- onRollOut attribútumban az alap (inaktív) menükép neve (példában: youtube_icon)
- onRollOver attribútumban az aktív menükép neve (példában: youtube_on_icon)
Az /opt/syb/usr/popApps/1006/youtube.phf pedig az alkalmazásunk teljes elérési útvonala. (A popApps mappán belüli rész változik alkalmazásonként - ezt tudhatjuk meg a ListApp.phf segítségével.)

2. Az ikon név csatolása a tényleges ikon képhez. A .homesourcexmlskin.xml fájlt kell módosítanunk az alábbi mintára:


	<item id="youtube_icon" url="images/menu/icon/youtube.png"/>
	<item id="cyoutube_on_icon" url="images/menu/icon/youtube_on.png"/>

Természetesen saját ikonnevek is megadhatóak. A mintacsomagban két saját .home található, az egyik csak egy alap módosítás, a másikba pedig bekerült a példaként említett YouTube parancsikon is. Az alábbi videóban látható a végeredmény:


Fórumunkon ITT várjuk véleményeiteket és az általatok készített skineket!

Soundcloud alkalmazás ikon, ha szeretnénk kitenni a főmenübe: link...


» vissza a cikklistáhozTerméktámogatás csak a hivatalos forgalmazóktól származó termékekhez jár, kérjük vásárlás előtt ellenőrizze, a kiszemelt üzlet/webshop szerepel-e a Forgalmazók oldalon!