Popcorn Hour
A-4x0/VTEN – Torrent teszt II.
[2013/01/17]

Felbátorodva az első tesztelés sikerén, kedvünk kerekedett kipróbálni, mi történik, ha komolyabb mennyiségű torrent fájlt szabadítunk rá az A-400-on futó Transmission-re. Íme az eredmény.

A korábban letöltött két torrent seedelése mellett egymás után még 9 kisebb (4–500 Mbyte méretű) tévéműsor epizódot és egy 16 GB-os tizedik letöltést indítottunk el. Mindezt egy Androidos tabletről, a legismertebb nemzetközi torrentoldalról mágneses linkeket kimásolva és beillesztve a Transmission Open gombjával megnyíló ablakába:

 

 

Ahogy a második torrentnél látszik ezen a képen, a mágneses linkek kicsit lassabban indulnak el, illetve a teljes letöltési sebesség most kisebb, mint korábban, amikor csak két fájlt töltöttünk kisebb, hazai trackereken keresztül:

 

 

Hogy kiderítsük, vajon a sok szál okozta terhelés miatt kevesebb-e a korábbi tesztünk során mért 4–5 Mbyte/másodperces letöltésnél a mostani, leállítottuk kettő kivételével az összes többi letöltést/seedelést. Kiderült, hogy vélhetően a távolság, és a nyílt torrent oldalon lévő felhasználók korlátozott feltöltési sebessége miatt nem várhatunk ezen torrentekkel gyorsabb letöltést, nem az A-400 lassult be. Ahogy ezen a képen látszik, 40 Kbyte-nál több adatot egyik feltöltőtől sem sikerült kapnunk, így érthető a korábbinál lassabb, és 10 torrent esetén is csak 2–4 Mbyte/másodperc össz sebességű letöltés:

 

 

Az utólag hozzáadott 10 torrent letöltése azonban gond nélkül lezajlott másnap reggelre (éjjelre magára hagytuk az A-400-at, amikor már csak a 16 GB-os fájlra kellett várni), közben nem volt lefagyás, belassulás. Reggel a netkapcsolatunkon elérhető maximális, kb. 550 Mbyte/másodperc sebességgel ment a seedelés:

 

Összegezve a tapasztalatainkat azt mondhatjuk, hogy 2–3 napos folyamatos üzem alatt semmilyen problémát nem tapasztaltunk az A-400-on torrentezés közben. A le- és feltöltés sebességén látszott, hogy teljesen kihasználta a lejátszó az internetkacsolatunk sávszélességét, semmivel sem volt lassabb az átvitel, mint ha egy számítógéppel torrenteztünk volna. Reméljük a jövőbeli firmware-frissítések során is hibátlan marad ez a funkció a lejátszón, mert így igen kiválóan használható, úgy, ahogy eddig csak számítógépen, vagy NAS-on láttunk torrentklienst működni.» vissza a cikklistáhozTerméktámogatás csak a hivatalos forgalmazóktól származó termékekhez jár, kérjük vásárlás előtt ellenőrizze, a kiszemelt üzlet/webshop szerepel-e a Forgalmazók oldalon!