Popcorn Hour
A-1x0/B-110 – Hogyan javítható a belső HDD fájlrendszerének esetleges sérülése
[2009/02/26]

Ha valami miatt (lefagyás, áramszünet, feszültségingadozás, számítógépről szabálytalanul eltávolítás, stb.) sérülés történik a belső merevlemez fájlrendszerében, az számos problémához vezethet. Gondok lehetnek bizonyos fájlok lejátszásával, könyvtárak megnyitásával, eltűnhetnek fájlok, vagy éppen lefagy a torrent kliens, vagy hibásan működnek bizonyos NMT-programok. Akár az is megtörténhet, hogy nem jelenik meg a főmenüben a lemez, mint választható forrás (habár az NMT programok telepítése gomb látható a Karbantartás menüben, tehát fizikailag látja a lemezt a gép). Érdemes ilyen esetben megpróbálkozni a fájlrendszer javításával, mielőtt a lemez leformázása – mint végső megoldás – mellett döntenénk.
Két módszerrel is próbálkozhatsz, az elsőhöz csak a Popcorn kell és egy pendrive, a másodikhoz egy számítógép és egy CD-író is:

A:

  1. Töltsd le a Syabas HTML-es segédprogramját innen: link... és kitömörítve másold egy pendrive-ra a scan_package könyvtárat!
  2. Csatlakoztasd a pendrive-ot a Popcornhoz, és a HTML ikonnál (a negyedik ikon a főképernyőn) lépj be a felmásolt könyvtárba!
  3. Kattints a scandisk.html fájlra, elindul a HTML-alapú segédprogram!
  4. Először kattints a Disable NMT linkre. Ez leállítja az éppen futó, lemezt használó alkalmazásokat.
  5. Most a Scan NMT Partition linkre klikkelj, kb. 1 percig eldolgozgat vele.
  6. Ha kész van, újraindul a készülék.
  7. Ismét indítsd el a scandisk.html-t, és most az Enable NMT linkre kattints. Ezzel ismét futnak majd a korábban használt NMT programjaid.
  8. Ismét újraindul a Popcorn.

B:
Töltsd le az ingyenes GParted Live CD-t, és írj egy CD-lemezt belőle (ez egy ISO lemez képfájl formátum. A számítógépet indítsd erről a lemezről. A CD-n lévő segédprogramok lehetővé teszik extended fájlrendszerű lemezek javítását és formázást is. Inteles Mac-en is használható.» vissza a cikklistáhozTerméktámogatás csak a hivatalos forgalmazóktól származó termékekhez jár, kérjük vásárlás előtt ellenőrizze, a kiszemelt üzlet/webshop szerepel-e a Forgalmazók oldalon!