Popcorn Hour
Popcorn Hour – Ext2/3 fájlrendszermenedzser használata Windows XP-n
[2009/12/01]

Mivel a Popcorn Hour a készülék Linux operációs rendszere révén Ext3 fájlrendszert alakít ki a beépített merevlemezre, PC-re csatlakoztatva (USB porton) Windows környezetben csak akkor tudjuk írni/olvasni, ha egy külön programot telepítünk a PC-re.

Az ext2fsd program ingyenes, letölthető innen. A legfrissebbet töltsük le, a v.0.46a verziónál úgy tűnik megállt a fejlesztése.

Telepítsük fel, kapcsoljuk be az extended partició írás opcióit:

Ha azt szeretnénk, hogy a program minden Windows indításkor automatikusan induljon (mert gyakran fogjuk használni), akkor válaszoljuk Igen-nel a telepítés végén az erre irányuló kérdésre, vagy a fenti képernyőn a legelső checkbox-ot is jelöljük be (Make Ext2Fsd automatically...). Amúgy Nem a javasolt, és majd kézzel indítható a program, ha szükségünk van rá.

Ezzel befejeződött a telepítés, indítsuk el programot. Ha csatlakoztattuk a Popcorn lejátszót (USB porton a mellékelt kábellel), egy meghajtó lista jelenik meg, ahol az egyiknek 3 sora is van (de nincs még betűjele): a 3 extended partició.  Ezek közül az egyik (a legutolsó), a legnagyobb érdekes számunkra, a másik kettő a Linux rendszer fontos része, azokat semmiképp se piszkáljuk.
(ne ijedjünk meg, ilyenkor a Popcorn jelzi a képernyőn, hogy USB meghajtó módba váltott, és nem lesznek elérhetőek az érintett folderek és fájlok a belső merevlemezen, ha tévére is csatlakozva lenne eközben)

Ezen az adat partición (a legnagyobbon) jobb kattintással hozzuk elő a felugró menüt:

Válasszuk a "Change drive letter" menüpontot, itt tudunk meghajtó betűjelet hozzárendelni az adott particióhoz. A betűjel listából válasszunk egyet, a többi opciót javasolt változatlanul hagyni:

Jóváhagyva, eltárolva a beállítást, az alábbi helyzetet kell hogy lássuk, itt már kapott meghajtó betűjelet a partició:

Ügyeljünk rá, hogy ne legyen bekapcsolva a "readonly" (csak olvasható) opció, különben nem tudunk a lemezre másolni adatokat, csak onnan leolvasni. Ezt az opciót a jobbkattintásos felugró menü "Ext2 Management" menüpontjával érhetjük el, és a legfelső opció az érintett, ez legyen kikapcsolva (ne legyen benne pipa):» vissza a cikklistáhozTerméktámogatás csak a hivatalos forgalmazóktól származó termékekhez jár, kérjük vásárlás előtt ellenőrizze, a kiszemelt üzlet/webshop szerepel-e a Forgalmazók oldalon!