Popcorn Hour
Blu-ray/DVD területi kódbeállítás, pendrive telepítése BD Live-hoz
[2012/01/24]

Ha Blu-ray, vagy DVD-ROM kerül a készülékbe, ezen meghajtók területi kódját használat előtt be kell állítani (ennek hiányában csak régiófüggetlen lemezeket tud lejátszani). Ha korábban számítógépben már működtek ezek az optikai meghajtók, akkor a régiókód beállítása már megtörtént. A területi kódok a beállítás után további 4 alkalommal megváltoztathatóak, majd az adott optikai meghajtón később már nem cserélhetőek.

DVD régiók (főbb országokkal, földrajzi területekkel):

 1. Kanada, USA, Bermudák
 2. Nyugat-Európa, Közép-Európa (Magyarország), Nyugat-Ázsia
 3. Délkelet-Ázsia, Dél-Korea, Tajvan
 4. Mexikó, Közép- és Dél-Amerika, Ausztrália, Újzéland
 5. Ukrajna, Oroszország, Dél-Afrika, Mongólia, Észak-Korea
 6. Kína, Hong Kong

A fenti területi kódok beállítása a C-x00 távvezérlőjével:

 1. Tegyél be egy olyan régiókódú lemezt, amit szeretnél beállítani
 2. Lépj be a SETUP menübe (SETUP-gomb)
 3. nyomd le a következő gombokat egymás után: SLOW, 1, 6, 8, 3
 4. A megjelenő ablaknál nyomd le a kívánt kódnak megfelelő számbillentyűt a távvezérlőn (tehát ha hazai és európai lemezeket akarsz lejátszani, akkor a 2-est)

 

Blu-ray régiók:

 1. (A) Észak- és Dél-Amerika, Délkelet-Ázsia, Japán
 2. (B) Európa, (Magyarország), Afrika, Délnyugat-Ázsia, Ausztrália, Izland
 3. (C) Közép-, Dél- és Kelet-Ázsia, Kína, Mongólia, Oroszország


A fenti területi kódok beállítása a C-x00 távvezérlőjével:

 1. Lépj be a SETUP menübe (SETUP-gomb), nincs szükség Blu-ray lemezre a meghajtóban
 2. nyomd le a következő gombokat egymás után: SLOW, 1, 6, 6, 3
 3. A megjelenő ablaknál nyomd le a kívánt kódnak megfelelő számbillentyűt a távvezérlőn (tehát ha hazai és európai lemezeket akarsz lejátszani, akkor a 2-est)


Némely Blu-ray korongon az extrák között találhatóak olyan tartalmak, amelyek online internetkapcsolat esetén képesek a filmkiadótól további anyagokat letölteni (BD Live), a Blu-ray lemezen lévőkön kívül helyi vagy hálózati meghajtókon tárolt fájlokat megjeleníteni (Bonus View). Ezen képességeket Java programok futtatásán keresztül tudják a lejátszók. Hogy a Java-t használó lemezek (BD-J) fentebb említett tulajdonságait ki tudja használni a lejátszó, a hálózati kapcsolat mellett egy kijelölt háttértárra (minimum 2 GByte) is szüksége lesz. Ehhez a C-x00 belsejében találunk egy USB-csatlakozót, ahová egy pendrive-ot csatlakoztathatunk (bár külső flash memóriával, vagy winchesterrel is működik a dolog, de elegánsabb a belső, láthatatlan megoldás). A pendrive (vagy merevlemez) előkészítését az alábbi módszerek valamelyike szerint végezzük:

 1. Egy USB-s háttértárra telepítsük fel az NMT-programokat! Ekkor a rendszer magától létrehozza a szükséges mappákat.
 2. Formázz le egy pendrive-ot FAT, FAT32, vagy EXT3 formátumra (tetszőleges méretűt)! Csatlakoztasd a C-x00-hoz, meg fog jelenni a fájlböngészőben, mint USB-s eszköz. Amikor először BDJ tartalmú lemezt játszunk le, a készülék magától elkészíti a szükséges mappákat erre a pendrive-ra. A könyvtárak és a fájlok láthatóak lesznek később is a böngészőben, ne töröld őket!


» vissza a cikklistáhozTerméktámogatás csak a hivatalos forgalmazóktól származó termékekhez jár, kérjük vásárlás előtt ellenőrizze, a kiszemelt üzlet/webshop szerepel-e a Forgalmazók oldalon!