Oldal: 2 / 7

Re: A-210 által támogatott HDD-k

HozzászólásElküldve: 2011.12.18. 20:24
Szerző: orwein
Yoda írta:Amikor ki van jelölve a lemez a Popcorn menüjében, nyomj egy INFO gombot...


:o Köszönöm!

Re: A-210 által támogatott HDD-k

HozzászólásElküldve: 2011.12.18. 19:12
Szerző: Yoda
Amikor ki van jelölve a lemez a Popcorn menüjében, nyomj egy INFO gombot...

Re: A-210 által támogatott HDD-k

HozzászólásElküldve: 2011.12.18. 12:21
Szerző: orwein
Sziasztok!
Beépített HDD-k felügyelete megoldható valamilyen programmal? Eddig csak Total Commanderrel értem el, de jó lenne látni, hogy például mennyi hely van még a lemezen.
Hard Disk Monitor-ral próbálva nem ment, valszeg port számot nem tudtam.

Re: A-210 által támogatott HDD-k

HozzászólásElküldve: 2011.12.11. 22:18
Szerző: DM-Fan
Sziasztok!

A topic indítása óta is megelégedettséggel használom az A-210-et ugyanazzal a 2 TB-os WD HDD-vel. Viszont azt figyeltem meg, hogy a készülék leállításakor furcsán viselkedik a HDD. Ha vége a filmnézésnek, akkor általában azonnal kikapcsolom a gépet, tehát nem várom meg a 10 percet, amíg a HDD-t leállítja a gép. Leállítani mindig teljes standby-ba helyezéssel szoktam a távirányító piros gombjának 3 másodpercig történő lenyomásával. Ekkor ugyebár leállítja a HDD-t, az NMT-programokat, leáll minden hálózati protokoll és szépen pirosra vált az előlapi LED. Azonban a leállás előtt - mikor már villog az előlapi LED, jelezve, hogy le fog állni - a HDD a leállás helyett úgy csinál, mintha épp indulna (pedig ugye még megy), tehát hallatszik, hogy gyorsul a lemez, még dolgozik valamit, majd ezt követően áll csak le. Ez elég idegesítő. Nem tudom, hogy ilyenkor mi történik:

- a távirányító gombjának lenyomásakor instant megöli-e a HDD-t, majd közben érzékeli, hogy nem sima gyors standby-ba helyezem, hanem teljesbe és ezért visszaindítja a HDD-t, hogy aztán újra leállítsa a teljes rendszerrel együtt?
- le sem áll a HDD, csak valamilyen módon magasabb fordulatba kapcsol (ezt nem is értem, hogy tudná megtenni)?

Szóval nem értem, hogy ez miért van, de gyanítom azzal függ össze, hogy a sima rövid gombnyomásra csak a kisebb standby-ba (ha úgy tetszik: sleep módba) helyeződik a készülék, a hosszabb gombnyomásra meg ugye valós standby-ba, csak elsőre nem tud különbséget tenni.

Ez ellen lehet valamit tenni/másnál is így működik? Nem okozhat ez károsodást a HDD-nek hosszútávon?

A vicc, hogy ha mondjuk 10 perc inaktivitás után ugyanígy valós standby-ba teszem a gépet, akkor ugye a kikapcsolt HDD-t előbb újra felpörgeti, kerreg rajta kicsit, majd leállítja a rendszerrel együtt (mondjuk ezt egy PC is így tenné nyilván), de ez a kevésbé idegesítő. De ugyanígy tesz akkor is, ha csak rövid gombnyomással kisebb standby-ba megy: akkor ugye leáll a HDD, narancsszínű lesz a LED és ha később úgy döntök, hogy mégis teljesen leállítom a hosszú gombnyomással, akkor a gombnyomás megkezdésekor előbb fehérre vált a LED és csak aztán kezd villogni, újraindul a HDD és csak utána áll le.

Apropó. Van mód arra, hogy a 10 perc utáni HDD-leállítás idejét bármilyen módon megnöveljem. Sokszor van, hogy 15-20 percig nem csinálok semmit a géppel, de aztán újból másolnék rá, ekkor mindig várni kell kb. 5 másodpercet, hogy újra tudjon indulni a HDD. Teljesen fölöslegesen áll le ilyen hamar.

Előre is köszi a válaszokat!

Re: A-210 által támogatott HDD-k

HozzászólásElküldve: 2011.12.05. 18:02
Szerző: Yoda
A fiókba tett külső ház hangtalanná teszi (legfeljebb megsüti :))
2,5"-es is tehető az A-210-be, de ha egy, a kamrában/pincében/előszobában lévő NAS-ról moziznál, nem zógna lemez a szobában... Nem beszélve arról, hogy a 2,5"-es lemezeknél még mindig 1 TB a határ.

Re: A-210 által támogatott HDD-k

HozzászólásElküldve: 2011.12.04. 22:51
Szerző: robcsi77
Sziasztok!

Látom az előttem felszólaló kollégának is baja volt a belső 3,5" merevlemez "hangjával", egy kissé engem is idegesít!!
Létezik esetleg olyan külső 3,5" ház ami "hangtalanná" teszi a működését a vinyónak?
Vagy esetleg adjam el a 2T belső vinyómat, és cseréljem le egy 2,5"-ra?
Egyébként a 2,5"-os vinyó is beszerelhető az A210-be?

Előre is köszönöm a segítséget!!!

Re: A-210 által támogatott HDD-k

HozzászólásElküldve: 2011.10.30. 09:13
Szerző: Martin
A hálózati kábel kihúzásának mi köze van a ahhoz, hogy a torrent kliens megy e vagy sem? Ha leállítod az összes NMT programot, akkor biztosan le kell állnia a belső merevlemeznek. Ha mégsem áll le akkor valami használja, vagy valamelyik NMT alkalmazás, vagy valami amit utólag telepítettél. (A kattogás amúgy a fej parkoló pozícióba állításának lehet a hangja.)

Re: A-210 által támogatott HDD-k

HozzászólásElküldve: 2011.10.30. 08:26
Szerző: Ijk1985
A210-esembe vettem egy WD 2,5" 500 gigás merevlemezt, mert a 3,5"-al hangos volt. Nos jelenleg az a problémám, hogy folyamatosan kattogtatja a vinyót, ha kikapcsolom a lejátszót akkor a vinyó ugyanúgy megy tovább és kattog, egész éjszaka ezt csinálta. A hálózati kábelt is kihúztam, tehát a torrent sem ment, mégsem akar kikapcsolni a vinyója.

Re: A-210 által támogatott HDD-k

HozzászólásElküldve: 2011.10.11. 13:38
Szerző: Ackbar
FTP-n olyan 18 MByte/sec jó esetben a max. kb.

Re: A-210 által támogatott HDD-k

HozzászólásElküldve: 2011.10.10. 19:59
Szerző: bestyen
Üdv, azt szeretném kérdezni, hogy ha tennék egy 2TB-os WD Greent az A-210-embe, akkor milyen sebességre számíthatok, ha Gigabit hálózaton keresztül szeretnék gépről filmeket másolni rá?