VTEN fényképek előnézeti képe

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: VTEN fényképek előnézeti képe

HozzászólásSzerző: TRider » 2015.10.15. 09:03

Yoda írta:Mivel nincs thumbnail legenerálva a képeid mellett (gondolom), így az egész képet kellene áttöltenie, ahhoz, hogy előnézeti képet mutasson.

Igen, valóban nincs előre legenerált thumbnail a képeim mellett, de ha lenne, akkor mutatná a VTEN?

Yoda írta:Azaz pont annyi idő, mint megjeleníteni egész képernyőn.

Ez is igaz, viszont ha ezt valós időben, folyamatosan tenné akár fájlböngésző lista módban is, és egyszerre nem csak egy képet látnék, mint nézegetés közben, akkor sokkal könnyebb lenne megtalálni a keresett képet. És mint írtam, ez főleg ideiglenes külső forrás (pendrive, SD kártya) esetén lenne hasznos, amikor egy-két kép miatt nem szeretném megvárni a hosszú indexelést. Ha használsz vagy használtál PS-t, ott szépen meg van oldva, hogy egy hálózati mappába belépve folyamatosan elkezd előnézeti képeket rakni a fájlnevek elé. Valami hasonló megoldásra gondolok, ami szerintem itt is megoldható lenne. De így működik a WDTV Live is, akár helyi, akár hálózati mappa esetén.
TRider
 
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2015.10.12. 19:32

Re: VTEN fényképek előnézeti képe

HozzászólásSzerző: Yoda » 2015.10.14. 21:31

TRider írta:Látom úgy válaszoltál, hogy el sem olvastad a kérdésemet...

De, csak a fotókat filmeknek olvastam. És onnan már nem volt értelme tovább olvasnom. Jukeboxban böngészd a fotóidat, ennyi a megoldás! Mivel nincs thumbnail legenerálva a képeid mellett (gondolom), így az egész képet kellene áttöltenie, ahhoz, hogy előnézeti képet mutasson. Azaz pont annyi idő, mint megjeleníteni egész képernyőn. A jukebox generál Neked nézőképeket.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: VTEN fényképek előnézeti képe

HozzászólásSzerző: TRider » 2015.10.14. 19:12

Látom úgy válaszoltál, hogy el sem olvastad a kérdésemet... :(

Lenti kérdésem a fényképek előnézeti képére (thumbnail) vonatkozik (mint a téma címe is mutatja), míg az általad linkelt kérdésem a filmek borítójára (mint annak a témának a címe mutatja).
TRider
 
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2015.10.12. 19:32

Re: VTEN fényképek előnézeti képe

HozzászólásSzerző: Yoda » 2015.10.14. 11:38

Nem ezt kérdezted ITT? Kérlek csak egy topikban tegyél fel egy kérdést, és egy posztban csak egy kérdés legyen, ami illik a topikba!
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

VTEN fényképek előnézeti képe

HozzászólásSzerző: TRider » 2015.10.14. 10:34

Üdv!

A jukebox használatán kívül hogyan lehet megoldani, hogy a készülék fájlböngésző módban előnézeti (thumbnail) képet/képeket mutasson a csatlakoztatott eszközökön található fotókról akár lista, akár miniatűr nézetben? Ez olyan esetben lenne hasznos számomra, ha egy gyors nézegetés céljából egy fényképezőt vagy egy fotókkal teli SD kártyát dugok a gépbe, és nem szeretném megvárni, hogy a jukebox végigcsinálja az esetenként több tíz percig tartó szkennelést. Ugyanez ideiglenesen csatlakoztatott és megosztott hálózati eszköz esetén is hasznos lenne, de ne legyünk telhetetlenek ;)

Másik problémám, hogy fájlböngésző módban akár hálózati forrásból, akár csatlakoztatott eszközről indított képnézegetés közben a távirányító Prev/Next gombjaival nagyon lassan megy a képek manuális léptetése. Nehézkes vele egy adott képet megtalálni, pláne, hogy előnézeti képet sem tudtam megjeleníteni a képekhez. Lehet erre valami megoldás (a jukebox-on kívül)?

Köszi előre is a segítséget!
TRider
 
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2015.10.12. 19:32


Vissza: Diavetítés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron