A400 helyi hálózati probléma

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Yoda » 2019.02.07. 09:33

balu írta:...a NAS nem...

Akkor nem is fog menni. Hogy használható egy NAS fix cím nélkül? Így a távoli elérés sem működhet. A kézikönyvben leírtuk, hogy kell NFS-en csatlakozni egy megosztáshoz. ITT meg az olvasható, hogy egy Synology NAS-on hogyan kell beállítani az NFS megosztást. De előbb adj fix címet a NAS-nak! Épp annak kell, a lejátszónak nem fontos.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4169
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: balu » 2019.02.06. 23:03

Sziasztok!
A410-vs Synology problémám van.
Egyszerűen nem tudom összehozni a két eszközt
Légyszives segítsetek , mert nem jutok túl a beállításokon
a lejátszó az fix IP címet használ, a NAS nem , kb 3 év után helyeztem üzembe újra a rendszert
de nem bírok velük .
Köszönöm
balu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2014.12.18. 03:07

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Yoda » 2016.12.21. 13:39

Igor69 írta:...Ha USB-n keresztül nézek filmet (külső merevlemez), nincs lefagyás. Torrent nem megy filmezés közben. Csak akkor van ez a jelenség, ha hálózati lejátszás van.

Át kellene nézni a hálózatodat, a kábeleket, az IP-cím kiosztásokat. Valami komoly gond van ott, ha az egész le tud halni bármitől is.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4169
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Igor69 » 2016.12.21. 01:07

[quote="Yoda"]Tehát nem is hálózaton játszol le, hanem a belső lemezről, és akkor lefagy a lejátszás és nincs net az egész belső hálózatodon? És mi van, ha nincs bedugva az ethernet kábel, amikor szintén filmet nézel a belső lemezről? Akkor is leáll a lejátszás? Vagy az megy, de akkor is elmegy a net a gépeden? Azt gondolnám, a Popcornnak és egy számítógépnek (vagy akár telefonnak) a hálózatodon egyazon IP-címe van. Megnézném azokat az eszközöket, amelyeknél fix cím, vagy a MAC Address alapján mindig ugyanaz van rendelve a router által. Ugye nem torrentezel filmnézés közben a lejátszóval?[/quote]

Szia!

Ha USB-n keresztül nézek filmet (külső merevlemez), nincs lefagyás. Torrent nem megy filmezés közben. Csak akkor van ez a jelenség, ha hálózati lejátszás van.
Igor69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2015.09.27. 14:50

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Yoda » 2016.12.20. 22:24

Tehát nem is hálózaton játszol le, hanem a belső lemezről, és akkor lefagy a lejátszás és nincs net az egész belső hálózatodon? És mi van, ha nincs bedugva az ethernet kábel, amikor szintén filmet nézel a belső lemezről? Akkor is leáll a lejátszás? Vagy az megy, de akkor is elmegy a net a gépeden? Azt gondolnám, a Popcornnak és egy számítógépnek (vagy akár telefonnak) a hálózatodon egyazon IP-címe van. Megnézném azokat az eszközöket, amelyeknél fix cím, vagy a MAC Address alapján mindig ugyanaz van rendelve a router által. Ugye nem torrentezel filmnézés közben a lejátszóval?
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4169
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Igor69 » 2016.12.20. 21:32

Szia!

Megpróbálom jobban körül írni a problémát. Alap állapot: van NET, a popi látja a szerverként használt számítógépet. Ha csak a számítógép megy, a NET nem tűnik el. Filmnézés poival a számítógép merevlemezén tárolt anyagból. X idő múlva (10-60perc) a filmjátszás leáll, csak a kis kör forog és forog és forog. Visszalépés főmenűbe, de a hálózathoz már nem lehet csatlakozni. Na a NET innentől nincs a számítógépen sem.
Win 10 hibajavító indítása, NET helyre áll, popi újra indítás után újra látja a hálózatot, filmnézés indulhat... a következő kifagyásig.
Kérem segítséged.
Igor69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2015.09.27. 14:50

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Yoda » 2016.12.16. 10:48

Igor69 írta:...Néhány napja jelentkezett az a gond, hogy hálózatos lejátszásban kifagy, de olyan szinten, hogy a számítógépen is elmegy az Internet...

Ez mennyiben a Popcornnal összefüggő kérdés? Ha nincs a számítógépeden internetkapcsolat, azt hogy okozhatja a Popcorn? Ha kihúzod ilyenkor a kábelt az A-400-ból, gyanítom akkor sem lesz net a gépen.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4169
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Igor69 » 2016.12.13. 21:48

Sziasztok!

Az alábbi problémám van A410-el. Néhány napja jelentkezett az a gond, hogy hálózatos lejátszásban kifagy, de olyan szinten, hogy a számítógépen is elmegy az Internet. Lett cserélve router, modem, a hiba továbbra is fennáll. Gyári beállítás visszaállítása is volt, az sem segített.
Op rendszer Win10.

Help mee.
Igor69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2015.09.27. 14:50

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Yoda » 2016.05.16. 18:01

engineur írta:...Hogyan lehet a PopCorn bejelentkező képernyőjén a régi megosztásokat (ikonokat) letörölni és újakkal helyettesíteni?...

Beállítások/Hálózati megosztások menüben lehet törölni a korábban mentett megosztásokat. A Beállítások/Testreszabás menüben lehet a főmenü elemeit módosítani.
A jelszó kérése szerintem a Windows 10-zel függ össze, azaz az SMB2/SMB3 protokollokkal, ismert gond. Gondolom nem a NAS-ról akarsz lejátszani SMB-n, hanem a Windows-os gépről. Mondjuk ha NAS-om van, akkor nem akarnék már a számítógépről mozizni...
Ha van netkapcsolatod, a Karbantartás/Firmware-frissítése megnézi, van-e újabb firmware, de ha be van állítva az automatikus ellenőrzés, akkor már szólt volna. Nálunk ITT tudod megnézni, mi az utolsó ami szerintünk telepítésre érdemes, a gyári oldalon meg ITT.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4169
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: engineur » 2016.05.16. 17:24

Kérek szépen egy kis segítséget mivel elakadtam.

A PopCorn Hour A400 kiválóan működik, most már évek óta.
Lecseréltem a szolgáltatót a DIGI-re (550/200MBit/s)
A Digi optikai routere ZXHN FF668 után egy ASUS AC-RT68U Gigabites router szolgálja ki az otthoni eszközöket.
Erre csatlakozik CAT5-ös hálózaton a Synology NAS DS414 és a PopCorn is.
Lecseréltem az operációs rendszert Windows10 Pro-ra.
Engedélyeztem a megfelelő könyvtárakban a fájlmegosztást.

Kérdések:
Hogyan lehet a PopCorn bejelentkező képernyőjén a régi megosztásokat (ikonokat) letörölni és újakkal helyettesíteni?
És most jön a nehézség, hiába teszem be a sárga gomb megnyomásával a távirányítón az új könyvtár megosztását, hogy jegyezze meg (Mentés),
minden egyes bekapcsolás után újra kéri a felhasználónevet és a jelszót, ha megadom a hálózati megosztásnál, akkor lehet tallózni a könyvtárakat és nézni a filmeket, de ha kikapcsolom a PopCornt,
legközelebb ismét kéri a felhasználónevet és a jelszót. Biztos valamit nem jól csinálok, de nem bírok rájönni, hogy mit. :?

Kérdés: Van-e újabb firmware frissítés, mert nálam ez a legújabb:
05-08-150120-25-POP-422-802
engineur
 
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2012.12.14. 12:21

Következő

Vissza: Hálózati csatlakozás, elérés (UPnP, DLNA, NAS)

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron