A400 helyi hálózati probléma

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Yoda » 2016.05.16. 18:01

engineur írta:...Hogyan lehet a PopCorn bejelentkező képernyőjén a régi megosztásokat (ikonokat) letörölni és újakkal helyettesíteni?...

Beállítások/Hálózati megosztások menüben lehet törölni a korábban mentett megosztásokat. A Beállítások/Testreszabás menüben lehet a főmenü elemeit módosítani.
A jelszó kérése szerintem a Windows 10-zel függ össze, azaz az SMB2/SMB3 protokollokkal, ismert gond. Gondolom nem a NAS-ról akarsz lejátszani SMB-n, hanem a Windows-os gépről. Mondjuk ha NAS-om van, akkor nem akarnék már a számítógépről mozizni...
Ha van netkapcsolatod, a Karbantartás/Firmware-frissítése megnézi, van-e újabb firmware, de ha be van állítva az automatikus ellenőrzés, akkor már szólt volna. Nálunk ITT tudod megnézni, mi az utolsó ami szerintünk telepítésre érdemes, a gyári oldalon meg ITT.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: engineur » 2016.05.16. 17:24

Kérek szépen egy kis segítséget mivel elakadtam.

A PopCorn Hour A400 kiválóan működik, most már évek óta.
Lecseréltem a szolgáltatót a DIGI-re (550/200MBit/s)
A Digi optikai routere ZXHN FF668 után egy ASUS AC-RT68U Gigabites router szolgálja ki az otthoni eszközöket.
Erre csatlakozik CAT5-ös hálózaton a Synology NAS DS414 és a PopCorn is.
Lecseréltem az operációs rendszert Windows10 Pro-ra.
Engedélyeztem a megfelelő könyvtárakban a fájlmegosztást.

Kérdések:
Hogyan lehet a PopCorn bejelentkező képernyőjén a régi megosztásokat (ikonokat) letörölni és újakkal helyettesíteni?
És most jön a nehézség, hiába teszem be a sárga gomb megnyomásával a távirányítón az új könyvtár megosztását, hogy jegyezze meg (Mentés),
minden egyes bekapcsolás után újra kéri a felhasználónevet és a jelszót, ha megadom a hálózati megosztásnál, akkor lehet tallózni a könyvtárakat és nézni a filmeket, de ha kikapcsolom a PopCornt,
legközelebb ismét kéri a felhasználónevet és a jelszót. Biztos valamit nem jól csinálok, de nem bírok rájönni, hogy mit. :?

Kérdés: Van-e újabb firmware frissítés, mert nálam ez a legújabb:
05-08-150120-25-POP-422-802
engineur
 
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2012.12.14. 12:21

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Yoda » 2015.05.30. 18:19

kispapp írta:...Nem találtam használható tartalmat...

Ez annyit jelent, hogy a Popcornon mondjuk csak a zenefájlok mutatása volt beállítva, miközben a NAS-on meg csak videók voltak ott. Az A-400 fájlböngészőjének bal oldali menüjében (balra nyíllal előhozható) állíthatod át a fájltípusokat.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: kispapp » 2015.05.30. 10:05

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hátha Ti találkoztatok már ilyen jellegű problémával.
Adott egy Synology DS214J és egy Popcorn A410. Samba megosztással látja a Video mappát, amiben van egy Movie mappa a filmeimmel és egy TV show mappa a sorozatokkal. Érdekes módon a TV Show mappát tudja olvasni, de megnyitni a fileokat már nem akarja. A movie mappa esetén azt írja : Nem találtam használható tartalmat. NFS-tcp esetén a Movie mappánál szintén nem talál használható tartalmat ír, de a sorozatokat a TV Show mappából meg tudja nyitni...
Szerintetek mi lehet a gond? Elvileg a jogosultságok ugyanazok.


Időközben sikerült megoldanom! Kiderült, hogy NFS beállítási gondok is voltak valamint jogosultság problémák is. Ha valakinek hasonló jellegű gondja lenne, keressen nyugodtan. Most már én is tudok segíteni :) :geek:

Üdv
Gábor
kispapp
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2015.05.29. 10:07

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: vlaca » 2015.02.05. 14:29

Yoda írta:Nekem sosem volt vele dolgom szerencsére, de valami 4-5 körüli rémlik. Kezd hátulról!


Köszönöm,kipróbálom.
De én még a programozók helyébe hajlanék a firmware-be épített SMB protokoll felé..... nem ilyen külső-belső tárhelyekre, vagy SD kártyára telepített programokra bíznám ezt a dolgot....
Avatar
vlaca
 
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2012.05.23. 11:43

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Yoda » 2015.02.05. 13:28

Nekem sosem volt vele dolgom szerencsére, de valami 4-5 körüli rémlik. Kezd hátulról!
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: vlaca » 2015.02.05. 13:07

Yoda írta:Telepíteném az Apps Market-ből az Advanced Network Setup programot, és megnézném, melyik beállítással lesz normális a sebesség. Én SMB-n 40 MByte/sec fölött is tudtam olvasni a belső lemezről.


Köszi, tegnap feltettem, de még csak a profil1-et próbáltam,mert nem volt több időm, az nem segített, ma megpróbálom a többit.
Vagy esetleg tudjátok melyik profil "szokott" segíteni?
Avatar
vlaca
 
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2012.05.23. 11:43

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Yoda » 2015.02.05. 12:07

Telepíteném az Apps Market-ből az Advanced Network Setup programot, és megnézném, melyik beállítással lesz normális a sebesség. Én SMB-n 40 MByte/sec fölött is tudtam olvasni a belső lemezről.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: vlaca » 2015.02.04. 15:22

Yoda írta:Beszéljünk inkább a sebességről konkrétan! Mennyi az annyi? Milyen protokollon másolsz? Miért csak a TC-rel próbálod, esetleg más a sebesség a Windows intézőben, érdemes lenne megtudni, a program tehet-e róla.


Jaj ezt elfelejtettem, samba a protokoll, popin 5600-6000 kb/s-t ír, a másik lejátszón (nem gigabites a lan-ja) ugyenez a TC 12600-14000 kb/s-ig megy.
W8.1-es intéző is szinte ugyenezt írja, csak 5,5 Mb/s-t, illetve a másiknál 12,6-14 Mb/s-t ír.
Avatar
vlaca
 
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2012.05.23. 11:43

Re: A400 helyi hálózati probléma

HozzászólásSzerző: Yoda » 2015.02.04. 14:39

Beszéljünk inkább a sebességről konkrétan! Mennyi az annyi? Milyen protokollon másolsz? Miért csak a TC-rel próbálod, esetleg más a sebesség a Windows intézőben, érdemes lenne megtudni, a program tehet-e róla.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

ElőzőKövetkező

Vissza: Hálózati csatlakozás, elérés (UPnP, DLNA, NAS)

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron