Oldal: 1 / 1

Re: láma vagyok, nem tudom használni

HozzászólásElküldve: 2012.11.28. 10:29
Szerző: Yoda
A kézikönyvben benne, van, hogy az SMB megosztáshoz mit kell beállítanod (NMT-programok/SMB szerver). Szerintem a Windows oldalán nézzél szét, ha ez rendben van, és mappold újra a Popcornt, mint hálózati meghajtót. Lehet, hogy most más a neve, és az alapján keresi a Windows, nem IP alapján.

Re: láma vagyok, nem tudom használni

HozzászólásElküldve: 2012.11.28. 01:47
Szerző: Fidobacsi
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Van egy Popi A-210-esem, ami korábban össze volt kötve a PC-mmel. (klasszikus módon, router, switch) Korábban a PC-men (Win 7) simán láttam a Popit a hálózati helyek között, könnyen tudtam a vincseszterére másolni. Pár napja kaptam vissza a szervizből a médialejátszót, ahol állítólag alaplapot cseréltek rajta. Ezek után a PC-n továbbra is látszik a Popcornhour, de nem tudja megnyitni. " A Windows nem tud kapcsolatot létesíteni a(z) Popcornhour összetevővel" a hiba neve. Maga a hálózati összeköttetés OK, azt is be tudtuk állítani, hogy a PC Médiakönyvtárából a Popi lejátszon, még a HD-s anyagokat is gond nélkül viszi. Viszont arra az opcióra is szükségem lenne, hogy a PC-ről tudjak fájlokat másolni a Popcorn vincseszterére .
Tudtok segíteni abban, hogy ezt hogyan tudom (ismét) elérni? Köszönöm előre is! Sziasztok!

Re: láma vagyok, nem tudom használni

HozzászólásElküldve: 2010.05.22. 19:55
Szerző: Martin
Ezt a leírást olvasd végig, nagyjából a te problémádra is megfelel szerintem: Link
(A router specifikus részek nyilván mások, de ha a myiHome megy akkor azt már nagyjából beállítottad.)

Re: láma vagyok, nem tudom használni

HozzászólásElküldve: 2010.05.22. 19:19
Szerző: Gyuri
Sziasztok.
Kis segítségért fordulok hozzátok. A-110 MyiHome szerveren keresztül látja a Pc-t, onnan mindent lejátszik, de a Pc sehogy nem kapcsolódik a popihoz. Mindkettő wifin kapcsolódik a routerhez.
Köszi előre is

Re: láma vagyok, nem tudom használni

HozzászólásElküldve: 2010.05.20. 05:37
Szerző: Martin
Az csak az elmélet. A Popcorn gyakorlatban jó ha tud 20 MByteot (nem egészen 2x gyorsulás 100 MBit -hez képest) feltöltés irányban, letöltés irányban meg 13-14 -et. Ezek az adatok is csak FTP -n elérhetők SMB kapcsolaton még ennél is lassabb. (Attól, hogy a fizikai adatkapcsolat gigabites lesz, az adott eszközök még nem biztos, hogy teljesen kitudják használni a rendelkezésre álló sávszélességet.)

Re: láma vagyok, nem tudom használni

HozzászólásElküldve: 2010.05.20. 05:15
Szerző: pauz
Köszi!
Bár nem ebbe a topikba tartozik, de nem tudom megállni a kérdést. Miért nem éri meg a gigabit? Azért csak tízszeres gyorsulás! Nem?

Re: láma vagyok, nem tudom használni

HozzászólásElküldve: 2010.05.17. 10:04
Szerző: Martin
Valószínűleg a Windows tűzfala miatt nem jelenik meg a myiHome. Vedd fel a kivételek közé. A gigabites kapcsolat miatt én nem dugdosnám a vezetéket (amúgy se sokkal gyorsabb). Ha mégis úgy érzed, hogy kell akkor inkább vegyél valami olcsó gigabites switchet.

Re: láma vagyok, nem tudom használni

HozzászólásElküldve: 2010.05.17. 09:26
Szerző: pauz
Köszönöm a gyors választ!
De sajnos a popi főoldalán nem jelenik meg a PC. Mit ronthattam el?
A PC és a popi látják egymást, ftp és torrent vezérlőt is elérem, tehát van kapcsolat.
Az SMB is műkszik, de azzal az a bajom, hogy ha a routerből kiszedem az kábelt és cross link adapterrel összekötöm a gépeket (gigabit lan -hoz), akkor a WIN7-ről eltűnik a popi. Hogy a win ismét lássa a popit, ahhoz újra kell azt indítani, vagyis macerás.
Zsolt

Re: láma vagyok, nem tudom használni

HozzászólásElküldve: 2010.05.16. 10:12
Szerző: Yoda
A MyiHome szerver akkor fusson a Popcornon, ha annak belső lemezét akarod megosztani más UPnP médialejátszókkal. Szerintem ilyet nem akarsz. Elég tehát ha a számítógépen fut, akkor a Popcorn főoldalán a források között megjelenik a PC, mint UPnP szerver. De elég ritkán van értelme inkább ezt használni ahelyett, hogy pl. SMB-n csatlakozna a Popcorn a PC-re. Tehát megosztasz egy mappát a Windows-ban, és a Popcorn, mint egy számítógép képes ezt böngészni (lásd kézikönyv).

láma vagyok, nem tudom használni

HozzászólásElküldve: 2010.05.16. 08:46
Szerző: pauz
HELP ME!
A MyiHome server fut a popin. A PC-re felraktam a programot, megosztottam a könyvtárakat. Hol kellene megtalálnom a popin a media anyagokat?
ELŐRE kösz