A-100 nincs kép bootolás után

Ide szabadon írhat minden regisztrált fórum tag a korábbi Popcorn Hour modellekkel kapcsolatosan (NMT A-100, NMT A-110, B-110, A-200, A-210, C-200)
Fórum szabályok
Szabadon írható topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: A-100 nincs kép bootolás után

HozzászólásSzerző: Yoda » 2020.05.07. 16:51

reepers írta:Új vagyok a Popcorn világában!Vásároltam egy matuzsálemet egy A-110-est...

Uhh, nem a legjobb időzítés most, hogy a márka már gyakorlatilag nem létezik. Remélem nem pénzért vetted az A-110-et, hanem mondjuk kártyanaptárért cserélted... Kezd azzal, hogy elolvasod az A-110-ről szóló cikkeinket ITT! Pl. a kérdések és válaszok címűt, illetve letöltöd a kézikönyvet. Te most nem kapcsoltad ki a lejátszót, csak készenlétbe raktad. Tovább kellene nyomni a POWER gombot...
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: A-100 nincs kép bootolás után

HozzászólásSzerző: reepers » 2020.05.07. 14:36

Üdvözlök mindenkit!
Új vagyok a Popcorn világában!Vásároltam egy matuzsálemet egy A-110-est.Egy kis segítséget szeretnék kérni.A gép lekapcsolása után a belső vincseszter és a külső usb vincseszter is világit és nem kapcsolja le.Ez gép hiba?Előre is köszönöm megtisztelő válaszotok!
reepers
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2020.04.30. 18:51

Re: A-100 nincs kép bootolás után

HozzászólásSzerző: Chopinke » 2014.10.18. 17:10

Megfrissítettem a TV firmwaret, a jelenség maradt. Kipróbáltam A400-al teljesen jól működik.

A helyzet az, hogy van a nappaliban egy nagyobb TV A400-al és a hálóban egy kisebb TV A110-el. Ez utóbbivan van a gond, 1 évig nem volt semmi baj, azán egyszer csak elment a HDMI.

A kombináció tehát ez HDMI 1920x1080 60p-re:

1) A110 - kisebb TV - nem működik
2) A400 - kisebb TV - működik
3) A110 - nagyobb TV - működik
4) A400 - nagyobb TV - működik

Szóval nem mondhatjuk, hogy a kisebb TV HDMI-jével van gond, mert A400-al szépen mennek a HDMI módok, de azt sem mondhajuk, hogy az A110 HDMI vezérlőjével van a gond, mert a nagyobb TVn szépen mennek a HDMI módok.

Paradoxon!

Így sajnos marad ez a felállás, hogy komponens 1920x1080 60p módra állítva, és komponens kábellel.
Chopinke
 
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2013.10.30. 15:51

Re: A-100 nincs kép bootolás után

HozzászólásSzerző: Chopinke » 2014.10.18. 16:29

Én nem tudom miket művel, de csak HDMI kábel van csatlakoztatva (ugyanaz, ami egy másik TVvel működik) és a Beállítások/videoban:

HDMI 1920x1080 60p nem ad képet, semelyik HDMI beállítás nem ad képet
Komponens 1920x1080 60p ad képet

HDMI 1920x1080 50i nem ad képet, de ugyanezen a bemeneten a kábel TV működik 1920x1080 50i módban.

Akkor itt valam ilyen van, hogy a HDMI-re állítva valamiért nem jön össze a dolog, de komponensre állítva az A110 még lazán kiküldi a HDMI jelet is?

A LEDeket magán az A110en értettem, 2 led van egy piros meg egy narancssárga és ha bekapcsolom, akkor a narancssárga ég, ha kikapcsolom, akkor a piros. A kettő együtt még sosem égett és nem is tudom mit jelenthet.

De kipróbálom a TV firmware updatet, hátha segít.
Chopinke
 
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2013.10.30. 15:51

Re: A-100 nincs kép bootolás után

HozzászólásSzerző: Yoda » 2014.10.18. 16:11

Nos, HDMI-n természetesen nem küld ki komponens (analóg) videó jelet és a TV nem is fogad ilyet. A HDMI kimenet független az analógoktól, akár kompozit, akár komponens van kiválasztva, attól még a HDMI-n is lehet jel. Hang pl. azért nincs, mert digitálisan továbbküldöd – amit a tévé nem ért persze –, nem kevered le analóggá a hangbeállításoknál. Nem tudom mi a piros LED a lejátszódon, de ha pl. az USB vagy a hálózat, és így játszol le, akkor engedd meg nekik, hogy égjen.
Tehát ha jól értem, az egyik TV-n minden rendben, és van egy tévéd, ami nem jól működik az A-100-zal. Tehát a két tévé nem egyformán kezeli a fullHD jelet. Ha jól értem, akkor esetleg firmware-frissítést keresnék a rossz tévéhez, vagy szervizbe vinném. De lehet, hogy egy másik HDMI kábel is segíteni.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: A-100 nincs kép bootolás után

HozzászólásSzerző: Chopinke » 2014.10.18. 15:08

TOvábbi info:
szóval komponens kimenetre állítva a TV -n megjelenik a kép csak HDMI kábel van bedugva.
Hang viszont nincs, a beállításokban be van állítva, hogy hang a HDMI kimeneten
Valamint bekapcsolás után a narancssárga LED ég, de ha elindítok egy filmet, akkor elkezd égni a piros led is és a kettő együtt ég. Ez nem tudom mit jelent.
Szóval úgy néz ki, hogy komponens videot küld kifele HDMI kábelen (mert hang nincs).

szóval:
Samsung ue50hu6900 - minden HDMI mód megy
ue32EH5000 - semelyik HDMI mód nem megy, viszont a komponens video output megy HDMI kábelen 1920x108060p is, hang nincs.

Kábel TV egyébként megy a TV-n 1920x1080 50i, de ugyanerre állítva az A110 nem megy.

Hangsúlyozom, hogy ezzel a TV-vel az A110 ment vagy 1 évig és csak nemrég ment el a HDMI valamiért....
Chopinke
 
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2013.10.30. 15:51

Re: A-100 nincs kép bootolás után

HozzászólásSzerző: Chopinke » 2014.10.18. 15:04

A helyzet a következő:
Boot: 1280x720 60p
Bedugtam egy Samsung ue50hu6900 tv-be és bejött az 1920x1080 60p
Most visszadugtam abba, amiben nem működött eredetileg (Samsung ue32EH5000), HDMI-n bejön
720x480 60i

Most jön az érdekes rész, végig HDMI kábel van csak bedugva (!):
Megnyomom a TV MODE + 1-et, (csak boot után) átvált COMPOSITE NTSC és rögtön utána meg is jeleníti, hogy 720x480 60i, gondolom mert csak a HDMI kábel van bedugva.
Ezekután BÁRMELYIK HDMI re állítom a beállítások/Video-ban, akkor elmegy a kép, TV MODE +1-re boot után visszajön a 720x480 60i, ahol az aktuális videokimenet kompozit NTSC.
Namármost a még érdekesebb az, hogy a video kimenetre a COMPONENT 1920x1080 60p, akkor megy az adás a TV-n, ami ki is jelzi, hogy 1920x1080 60p és semmi sincs bedugva csak HDMI kábel, sőt gyakorlatilag minden COMPONENT beálltítás működik és semelyik HDMI beállítás nem működik, hangsúlyozom csak a HDMI kábel van bedugva!

Erre varrjunk gombot!

PS.: PCH A110 - Firmware 01-17-110314-15-POP-403-000 és factory reset után csak a Beállítások / video van változtatva
Chopinke
 
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2013.10.30. 15:51

Re: A-100 nincs kép bootolás után

HozzászólásSzerző: Yoda » 2014.10.18. 09:35

Tehát a Loading fekete-fehér képernyő az látszik HDMI-n is? Ha igen, akkor vélhetően nem ment tönkre a HDMI-kontroller. Ez a kép még 720p felbontású. Ha 720p-re állítod később a menüben a HDMI kimenetet, akkor sincs kép? Mert az lehet, hogy a tévé elromlik, és mondjuk 1080p-t már nem jelenít meg (nekem van pont egy ilyen LCD-m), de ha 720p megy a bootoláskor, akkor később is kellene. Másik HDMI-kábellel és másik tévével ki tudod próbálni?
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: A-100 nincs kép bootolás után

HozzászólásSzerző: Chopinke » 2014.10.18. 07:31

Yoda írta:Ez mit jelent?

A jelenség a következő:
- Kimenet HDMI, bekapcsolom a kütyüt. Megjelenki loading meg popcorn logo aztán eltűnik a kép.
- Beállítom TVMODE gombbal, hogy látsszon a képernyő, beállítom videokimenetet component outputra
- Component outputtal végig látszik a kép
- Bemegyek beállításokba, beállítom a HDMI 1920x1080 60p (itt kipróbáltam több HDMI-t is, midnegyiknél ugyanaz a jelenség), akkor elmegy a kép. Bootoláskor látszik a popcorn logo, de mikor bejönne a főképernyő, akkor elmegy a kép
- Vissza a legelejére

Bocs, hogy csak most válaszolok, köszönet a segítségért, beXelem, hogy kapjak email értesítést hozzászólásról :)
Chopinke
 
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2013.10.30. 15:51

Re: A-100 nincs kép bootolás után

HozzászólásSzerző: Yoda » 2014.09.06. 21:28

Chopinke írta:...Viszont a HDMI-t nem sikerült visszaszerezni...

Ez mit jelent? Amikor a komponens kimeneten van kép, akkor átváltod a videókimenetet HDMI-re és elmeneted? Ha így tennél, akkor nem lehetne az, amit írsz. Hasonlóan, a távvezérlővel akkor is át tudsz váltani HDMI-re, ha éppen a komponens él, és nem látod a HDMI-n a képernyőt. Ahogy a magyar nyelvű üzembe helyezési útmutatóban és a kézikönyvben is le van írva.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Következő

Vissza: Korábbi modellekkel kapcsolatos témák

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron