Popcorn Hour A-500 Pro

A tulajdonosok itt mondhatják el, miért is szeretik a Popcorn Hour lejátszójukat.

Re: Popcorn Hour A-500 Pro

HozzászólásSzerző: gabika1969 » 2016.09.16. 22:03

rozsasigy írta:Nagyon jó ötlet volt gabika1969 tőled ez az XLR-RCA kábel! A részletes, pozitív hangvételű beszámolód alapján felbátorodva azonnal rendeltem egy hasonló kábelt az A-500 Pro lejátszómhoz. Nem akarom megismételni a tapasztalataidat, mindenben meg tudom erősíteni. Hasonló volt a tapasztalatom a kábel gyártójával is. Gyors, korrekt volt. Kösz a kábeles linket is!

Érdemes lenne az A-500 Pro lejátszókhoz forgalmazni ilyen kábelt. Az árához képest meg ugrásszerű javulást idéz elő. Így még egy szimmetrikus bemenetű erősítő hiányában is élvezhetjük a sokkal jobb hangminőséget.

Kösz gabika1969 a tippet!


Hát nagyon örülök és sok örömöt Neked is!! Üdv a klubban! :D
A-500 PRO
Avatar
gabika1969
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2015.09.09. 11:05

Re: Popcorn Hour A-500 Pro

HozzászólásSzerző: rozsasigy » 2016.09.15. 18:19

Nagyon jó ötlet volt gabika1969 tőled ez az XLR-RCA kábel! A részletes, pozitív hangvételű beszámolód alapján felbátorodva azonnal rendeltem egy hasonló kábelt az A-500 Pro lejátszómhoz. Nem akarom megismételni a tapasztalataidat, mindenben meg tudom erősíteni. Hasonló volt a tapasztalatom a kábel gyártójával is. Gyors, korrekt volt. Kösz a kábeles linket is!

Érdemes lenne az A-500 Pro lejátszókhoz forgalmazni ilyen kábelt. Az árához képest meg ugrásszerű javulást idéz elő. Így még egy szimmetrikus bemenetű erősítő hiányában is élvezhetjük a sokkal jobb hangminőséget.

Kösz gabika1969 a tippet!
rozsasigy
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2013.02.18. 14:25

Re: Popcorn Hour A-500 Pro

HozzászólásSzerző: gabika1969 » 2016.09.07. 14:44

3cpo írta:Köszönjük a beszámolót, a problémákról kérlek külön-külön topikban írja, ha segítségre van szükség. Több dolgot még nem jól értesz (javaslom a kézikönyv elolvasását), hiszen pl. természetesen megjelennek a kiválasztható hangsáv paraméterei is, csak ne az AUDIO gombbal váltogasd őket, ahogy a feliratsávokat is a TITLE gombbal előhozható Lite menüben érdemes csesztetni... XLR-RCA kábel gyártót linkelhetsz bátran.


Áááá!! Tényleg működik!! Köszönöm szépen! Ez eszembe sem jutott, pedig a UserManual-t is leszedtem és nézegettem, de most nincs annyi időm amennyi kellene. Folyamatosan tanulmányozom és tesztelem a lejátszót. A Title-vel előugró menürész nagyon esztétikus és praktikus. Gyorsan reagál és jól működik!
Ide tartozik még, hogy nagyon tetszik és hasznosnak tartom a feliratok letölthetőségét lehetővé tevő funkciót. Nem kell bajlódni ezzel sem, nagyon kényelmes!
Tehát a kábelgyártó: http://www.bicon-silver-cable.hu/# Csak ajánlani tudom, korrektek és udvariasak. Mivel a próba lehetősége is adott javaslom minden Pro tulajnak, hallgassák meg a madzagot!! Róluk olvashatsz az AVX.hu fórumon http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/40817-silver-interconnect-k%C3%A1bel/


Üdv
A-500 PRO
Avatar
gabika1969
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2015.09.09. 11:05

Re: Popcorn Hour A-500 Pro

HozzászólásSzerző: 3cpo » 2016.09.07. 10:14

Köszönjük a beszámolót, a problémákról kérlek külön-külön topikban írja, ha segítségre van szükség. Több dolgot még nem jól értesz (javaslom a kézikönyv elolvasását), hiszen pl. természetesen megjelennek a kiválasztható hangsáv paraméterei is, csak ne az AUDIO gombbal váltogasd őket, ahogy a feliratsávokat is a TITLE gombbal előhozható Lite menüben érdemes csesztetni... XLR-RCA kábel gyártót linkelhetsz bátran.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
3cpo
 
Hozzászólások: 269
Csatlakozott: 2010.04.20. 17:26

Popcorn Hour A-500 Pro

HozzászólásSzerző: gabika1969 » 2016.09.06. 15:43

Sziasztok!

Kb. egy hete vásároltam a berendezést, amire sokat vártam már. Előtte már mr.Yoda-t fárasztottam néhány kérdéssel. Ő is és már mások is, akik döntés előtt állnak kértek meg, hogy itt írjam le a tapasztalataimat. Mivel nem vagyok "szakember" és vájt fülűnek sem mondom magam, pedig a nejem audiológós is előrebocsájtom, hogy csak mint szerény felhasználó írom le az észrevételeimet.

Már a doboz esztétikája is pozitívumot sejtetett. Kibontva a belső részén is látszott ügyeltek erre is. A teteje felhúzható és a fedélen belül egy selymes tapintású szivacs van ami védelmet kíván nyújtani a Popi tetejének. Azért nem illik dobálni és ráülni sem.
Amikor a kezembe adták a súlyán lepődtem meg először. Nekem nem volt Popcorn-om előtte talán ezért...mindenesetre a 3kg érezhető. Ez talán tulajdonítható a passzív hűtés miatti háznak is..."van benne anyag"...!
Masszív előlapja van, ami a szokásos frontot képezi: 2db led...stb. a képeken ez látható.
Először gondolkodóba estem, hogyan kössem össze a Rotel RA-12 analóg bemenetével? Végül is egyedi ötletként csináltattam egy XLR-RCA analóg és egy szokványos RCA-RCA IC kábelt. A készítő korrekten megadta a próba lehetőségét, így bátrabb voltam. Anyaga: réz-ezüst. Alig vártam, hogy megérkezzenek a madzagok.
Végül minden együtt volt jöhetett a teszt:
Azonnal érezhető volt a magasak tisztasága, ami teljesen más lett, mint ami Rotel-ből előtte volt hallható. Ez tulajdonítható lehet a Wolfson és a Sabre közti különbségekre is. De most nekem a Sabre, amit inkább részletezőnek, mint zeneinek tartanak az ízlésemnek sokkal jobban bejön. A színpadi tér is más lett, a hangszereket jobban meg lehet különböztetni egymástól és kicsit mélyebb is lett. A mélyek nagyon tetszenek. Ettől féltem a legjobban, de nem vesztek el sőt, több és jobb lett. Ezután mellé tettem az RCA-RCA kábelt. Miután átkapcsoltam a bemenetet azonnal érezhető volt, hogy "halkabb lett a volume". Tekertem a hangerő gombon, de rájöttem, a "testesség" lett oda és csak úgy tűnt, hogy kevesebb a hangerő. Ugyan szépen szól ez is, de más! A nejemet is odaültettem ugye, a nőknek jobb fülük van, meg mint említettem a fülekkel foglalkozik, de már a konyhából szólt, ez más lett!! Leültettem és eltakarva az erősítőt kapcsolgattam hol ide, hol oda a bemenetek között. Ő is könnyedén eltalálta mindig, melyik szólt.
Lehetségesnek tartom, hogy mégis csak a Popcorn XLR kimenetén mért nagyobb dinamikai érték mutatkozik meg, de ehhez nem értek és majd a nálam hozzáértőbbek biztosan leírják az okot. Amit hallottam az ez volt. Így én az XLR-RCA kábelt tartottam meg, amire biztatom az A-500 Pro vásárlókat. Akinek nincs XLR bemenetes erősítőjük próbálják ki. Ezt a lehetőséget a kábel gyártója, igen korrekten biztosítja is. Ha a fórum engedi, ide írom: segítek privátban...
Észrevétel: A DSD fájlokkal könnyedén boldogul, bármilyen felbontást visz. Nagyon érezhető a különbség a CD (flac) és a DSD felbontás között. Azonban a korábbi flac és HDflac fájlokat sorban újrahallgatom, mert élmény a hangminőség.
Azt tapasztaltam, hogy néhány "maszek" DFF LP-ről készített felvétel esetében pattog a hang, ami korábban ismert volt rosszul elkészített flac esetében is. A jól rippelt SACD-R és pld. NativeDSD stb. oldalakról származó fájlok esetében minden rendben van, kiváló minőségben kapjuk vissza az analóg jelet.
Ide tartozik az is, hogy én vagy a hallgató ugyan tudja, mit hallgat éppen, de a lejátszó csak az általa HDMI kábelen továbbított és átalakított PCM jelet jeleníti meg a zenehallgató felületen. Tudom, ez pusztán programozói kérdés meg ízlés vagy esztétika, de egy közeli FW-ben erre kitérhetnének, nekem jobban tetszene, ha látnám, min dolgozik éppen a DAC.
A Jukebox-al még nem volt időm foglalkozni, ezért minden mappába betettem egy képet miniatűrnek, amit viszont csak úgy jelenít meg, ha folder.jpg-nek nevezzük át. Ez pld. a JRiver esetében front.jpg. Mindet át kellet írnom ahhoz, hogy láthassam a miniatűröket.
Ha már átnevezés stb...nálam is jelentkezett a bosszantó Popcorn és Samba jogosultsági gondok. Elérem win7-ről, látok mindent, de a jogosultság hol működik, hol nem. mondok példát: A Transmission kliens létrehoz egy Download mappát, amibe elsődlegesen tölt, de Te oda irányítod ahova akarod az adott HDD-n belül, de csak azon a merevlemezen, amit beállítottál a médiatárhelynek az NMT-programok menüben. Egy külső USB-s HDD esetében mindíg át kell tenni a médiatárhelyet, de akkor az előzőről nem tölt vissza. Nekem ezt nem sikerült megoldanom, mivel bármit írtam be a Transmisiionba nem volt jó az útvonal, ssh-n meg nem tudtam belépni, nem sikerült az útvonalat megállapítanom. Eddig ez nálam a NAS-al működött. Töltött ide is meg oda is stb... Most a belső HDD-re töltök és a félretettek vannak az USB-n, nekem nagyon megfelel így is!!...
Na szóval...amit ide leszed, Sambán nem tudod megváltoztatni, nem tudod törölni, sem másolni. Ezt csak az eszközön belül és ott is a Helyi tárhelyek fülbe menve lehet elvégezni a távirányítóval vagy egy USB Air Mouse-al. Most kapaszkodni: Ha itt áthelyezem, először egy tetszőleges helyre, majd a végleges helyére a letöltött fájl-t vagy bármit, visszatérve a win7-be már jogosultságot ad???...!!! :evil:
Próbáltam együtt másolást, Transmission-t és DSD hallgatást, gond nélkül megy. Érdemes és ajánlott!!, fontosabb adatok másolását akkor végezni, amikor mást nem pld. este, mivel jártam úgy, hogy a zenejátszást stoppolva megállt a másolás is úgy, hogy az nem volt még kész, de a másolandó mappa is eltűnt :o Szerencsére nem volt fontos cucc. Erre vigyázzon mindenki!! Azóta nem volt ilyen gond. Ezen egy FW-ben szintén változtathatnának: A megkezdett másolást nem lehet megszakítani, csak ha kikapcsolod a lejátszót...?!
Én a NAS-omat félretettem, így a letöltést, filmnézést és a zenehallgatást egyszerre tudom megoldani a berendezéssel. Kipróbáltam: A NAS-al Gigabites hálón simán, akadás mentesen megy a full3D-s Bluray filmek lejátszása, ami az előző mediaplayer-emmel nem működött, így csak néztem! Ugyanezzel a felállással már a HD hangú filmek is akadoztak. Itt jelentkezik a 2GB memória. Aki NAS-t akar mellé, meglesz elégedve.
A képminősége jobb, mint az Egreat-é volt. A fekete tónusok mélyebbek, teljesen más a látvány. A 3D-re még nem volt időm. Jó kezelhetőség, de szoknom kell, mivel más, mint az előző. Észrevétel: Sem a hangsávokat, sem pedig a feliratokat nem jeleníti meg, amikor változtatsz, csak 1/1..1/2 stb. Ezen egy FW megint csak segíthetne. Az info gombbal már látható, hogy éppen milyen hangsáv megy, de sokkal kényelmesebb lenne a fenti. Ezt benéztem, a Title gombbal valóban jól látható és választható minden!!!
A "bejáratás" alatt még a kép minősége is változott pozitív irányba.

Egyelőre ennyi...majd folyamatosan leírom az észrevételeimet...
Én nagyon elégedett vagyok, a fenti megjegyzésekkel persze....a hang még lehet, változik valamit, de nyilván nem rossz irányba.
A hezitálókat arra biztatom, tömjék meg a bukszát és nyomás a boltba, majd jelezzenek ide vissza minél előbb!!! :roll:
Remélem kedves Yoda eleget írtam!....Majd még zaklatlak a kérdéseimmel....

Üdv mindenkinek!!
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára gabika1969 2016.09.07. 14:36-kor.
A-500 PRO
Avatar
gabika1969
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2015.09.09. 11:05


Vissza: Azért szeretem, mert...

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég