Audio problema

Az A-500 Pro hardverével és a rajta futtatható Androiddal összefüggő, tehát vélhetően csak ehhez a típushoz tartozó problémák helye. Hardver terén csak a DAC és a fejhallgató- valamint XLR-kimenetek egyediek, szoftverben csak az android, így NMT szoftveres gondokról az általános topikokba írj!

Re: Audio problema

HozzászólásSzerző: Yoda » 2018.01.22. 10:27

basil írta:..-192 kHz-es fájloknál recseg-ropog, gerjed. Ezt már kibeszéltük, belenyugodtam, hogy hibás....

De nem így van! Bizonyos paraméterekkel kódolt FLAC fájlok 192 kHz esetén pattognak. Legalább is erről tudunk. Más fájlformátum, vagy más paraméterekkel (át)kódolt FLAC hibátlan. Az A-500 Pro-n nem találkoztunk még az A-410-nél ismert válógatóssággal FLAC esetén egyébként.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4169
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: Audio problema

HozzászólásSzerző: basil » 2018.01.20. 08:41

Üdv Mindenkinek!

Remélem jó helyre írom a kérdésemet, amire egy igen/nem válasz elég lesz, ezért nem nyitok új topikot. Nekem A410 van, aminek audiolejátszáskor van az a hibája, amit nem tudtak megjavítani: 192 kHz-es fájloknál recseg-ropog, gerjed. Ezt már kibeszéltük, belenyugodtam, hogy hibás.
Kérdésem csak az volna, hogy nyugodt szívvel ajánlhatom-e egy ismerősömnek az A500PRO-t? azaz nem jelentkezik-e ilyen jellegű probléma magasabb bitrátájú/frekvenciájú fájlok esetében?

Köszönöm!
basil
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2012.07.21. 10:06

Re: Audio problema

HozzászólásSzerző: Yoda » 2016.12.27. 12:32

rolandx írta:...az A500 Pro-t egy Cinemate 520-ra kötve, csak a gyári bootolás után működik jól a hang,
ott szépen átadja, az "erősítő" felismeri, tökéletes a lejátszás.

Azonban android boot esetén, Kodi-t használva már nem megy át a hang...

Mi az, hogy „kötve”? Milyen kábellel, milyen formátumban?
Android és KODI? Természetesen, ne is várj ilyesmit. A KODI nem ismeri a Sigma chipet, nem tudják a készítői, itt hogyan műküdik a digitális hangok kezelése. Ahogy a képjavítás (VXP) sem fog szerintem kb. sosem működni Androidon, így a digitális hangok továbbküldésére sincs sok esély. Az Android kb. webböngészésre jó egy ilyen hardveren, bár abban sem elég gyors.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4169
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Audio problema

HozzászólásSzerző: rolandx » 2016.12.25. 12:53

Hello!

Újdonsült Popcorn A-500 Pro tulajdonos vagyok. Hosszas próbálkozás után szeretném leírni a gondomat,
bízva benne, hogy valaki segítségemre tud lenni.

Próbálom röviden, tömören megfogalmazni.

A lényeg, hogy az A500 Pro-t egy Cinemate 520-ra kötve, csak a gyári bootolás után működik jól a hang,
ott szépen átadja, az "erősítő" felismeri, tökéletes a lejátszás.

Azonban android boot esetén, Kodi-t használva már nem megy át a hang. Hangos kattogás, recsegés hallatszik a film indítás követően,
ez a képre is befolyással van, szétesik, szaggat vagy lefagy... Az erősítő nem ismeri fel a hangfolyamot, csak lpcm 2.0-át jelez.

Már kipróbáltam az összes lehetőséget, próbáltam Kodi 16.1 (végleges) és a 17-es béta verzióval is, nem működik a hang.

Kérem ha valaki tud segítsen!
rolandx
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2014.10.23. 14:29


Vissza: A-500 Pro specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron