A-500 UHD probléma

Az A-500 hardverével összefüggő, tehát vélhetően csak ehhez a típushoz tartozó problémák helye. Hardver terén csak a DAC egyedi, szoftverben elméletileg nem lehet különbség a VTEN, A-500 és A-500 Pro között, így szoftveres gondokról az általános topikokba írj!

Re: A-500 UHD probléma

HozzászólásSzerző: momo2005 » 2018.11.02. 21:43

Aha, értem. Akkor így teszek. Köszönöm a tanácsot, és a segítséget is.
momo2005
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2012.12.05. 17:56

Re: A-500 UHD probléma

HozzászólásSzerző: 3cpo » 2018.11.02. 20:14

momo2005 írta:...Csak nem értettem, az "auto" mód miért nem kapcsol automatikusan a megfelelőre.

Mert az nem erre való. Az arról szól, hogy ha nem lehet tudni, milyen felbontásokat támogat egy kijelző, akkor AUTO módban bootolás során a HDMI-kézfogás során megpróbálja a két eszköz egymás között „megbeszélni” a lehetőségeket, és kiválasztani a legjobbat. Számos oka lehet, hogy nem jó döntés születik ekkor.
Mondjuk a 2160p/25 Hz-et nem értem, miért választanád. Nem gondolom, hogy sok 25 Hz-es 4K-s tartalmad lenne. Akkor meg inkább 24 Hz legyen, hogy ne kelljen a film (ami szerintem általában 23,976 Hz-es) indításakor átváltani a képfrekvenciát 25-ről 24-re, ez több másodperc, plusz fekete képernyő közben, stb.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
3cpo
 
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2010.04.20. 17:26

Re: A-500 UHD probléma

HozzászólásSzerző: momo2005 » 2018.11.02. 13:16

Az rendben is van, ha beállítom pl. 2160p/25-re, remekül működik. Csak nem értettem, az "auto" mód miért nem kapcsol automatikusan a megfelelőre.
De elvagyok vele így is, nem gond ez. :D
momo2005
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2012.12.05. 17:56

Re: A-500 UHD probléma

HozzászólásSzerző: 3cpo » 2018.11.02. 12:24

momo2005 írta:..."Auto" felbontási beállítás esetén...

Miért van automatikus módban a videókimenet? Nem tudod, mit támogat a vetítőd? Ha 4K-s kijelzőre kötöd, akkor állítsd be azt fixen!
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
3cpo
 
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2010.04.20. 17:26

A-500 UHD probléma

HozzászólásSzerző: momo2005 » 2018.11.02. 10:35

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni a következő témában:
Adott egy A-500 (rajta a legfrissebb firmware) amely bármilyen UHD tartalom lejátszásakor "Auto" felbontási beállítás esetén csak 1080p jelet továbbít a projektor (Sony VPL-VW570ES) felé.
Másik lejátszóval (Oppo UDP-203) nincs ilyen probléma, a projektor menüje kijelzi, hogy megkapja az UHD felbontást.
Mit állítottam be rosszul?
momo2005
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2012.12.05. 17:56


Vissza: A-500 specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég