Popcorn c200 és mac

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Popcorn c200 és mac

HozzászólásSzerző: Yoda » 2010.10.25. 21:05

kissgabi írta:"Azt nem tudom, hol olvastad, hogy az iTunes library-kat kezelné, ilyet nem láttam sehol"
utána pedig azt hogy,
"A myiHome-on keresztül minden Library és lejátszási lista elérhető, amit a Mac-eden az iTunes-ban létrehoztál"
Ezt most akkor hogy értsem?...

Úgy, hogy a lejátszó nem képes eléni és felhasználni az iTunes library-t. Viszont a Popcorn ingyenes médiaszerverprogramjával, a myiHome-mal már streamelhető a Mac-es iTunes tartalma, az iTunes-ban lévő lejátszási listák, library-k alapján.
A lejátszási gondokhoz nem sokat tudok hozzászólni, ilyeneket nem tapasztaltam OS X 10.6.4-en a legújabb myiHome-ot használva, illetve nem látok a külföldi fórumon sem arra utaló bejegyzéseket, hogy ne működne a Mac-es myiHome rendesen. Talán a rendszereden akad össze valamivel, vagy valami hálózati gond lehet, ezt nem fogom tudni megmondani innen. De erre utal az, hogy most éppen működik Nálad, míg korábban nem ment, illetve az, hogy leáll a lejátszás szintén hálózati sebességproblémát sejtet.
Azt nem írtad, melyik firmware van a C-200-on, ha valamenyik béta, akkor természetesen előfordulhat, hogy lefagy. Illetve, ahogy itt a fórumon megbeszéltük már a torrentezéssel kapcsolatos rovatban, nem érdemes korlátlanra állítani a torrentkliens letöltését, mert annyira leterheli a processzort, hogy ennek a filmlejátszás látja kárát, de képes lefagyni is a jelenlegi Transmission kliens. Egy NAS torrentezésre is jobban használható természetesen, mint egy médialejátszó.

A zenelejátszó azért kell, mert egy iTunes nem alkalmas kényelmes zenehallgatásra, főleg a lakás több pontján egyidejűleg. Nem képes semmi értelmes és népszerű minőséget biztosító hangformátumot sem lejátszani. Illetve a Popcorn sem zenelejátszó, így pld. tévé nélkül nem használható rendesen (leszámítva, ha a kijelzőjét nézzük 1 méteres távolságon belül, ahonnan még olvasható).
Javaslom, nézz meg egyszer egy Logitech Squeezebox-ot, vagy egy Sonos rendszert, ha sokat hallgatsz zenét, és azt igányes minőségben tennéd.
Valóban, a D-link router gyártó (abból sem a legmegbízhatóbb szerintem), nem sok köze van a NAS-okhoz. NAS-nak tartok egy Synology-t, vagy pld. egy QNAP-ot, mindkettővel minden népszerű zenelejátszó kiválóan használható.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: Popcorn c200 és mac

HozzászólásSzerző: kissgabi » 2010.10.25. 19:49

Tisztelt Yoda!
Elolvastam mégegyszer amit leírtál, először azt hogy
"Azt nem tudom, hol olvastad, hogy az iTunes library-kat kezelné, ilyet nem láttam sehol"
utána pedig azt hogy,
"A myiHome-on keresztül minden Library és lejátszási lista elérhető, amit a Mac-eden az iTunes-ban létrehoztál"
Ezt most akkor hogy értsem?

Most néhány nap után amíg nem használtam a popcorn-t nekem is elkezdett működni a myihome on keresztül a zenelejátszás, azonban nem megy zökkenőmentesen, ugyanis a következőket tapasztaltam:
ha lejátszik egy zeneszámot néha megáll közben és visszaugrik az előző képernyőre
az itunes lejátszási listáknál főképpen előáll hogy vagy nem játssza le a számot vagy el sem kezdi a lejátszást
a lejátszás kb 20-40 másodperc után indul el
Az utóbbi eset után kiírja hogy nem képes elvégezni a műveletet és vagy egy fehér képernyő jelzi hogy valószínűleg lefagyott, vagy mintha betöltené a számot sokat gondolkozik majd ezt folytatja.
A megosztott zenéket illetve ugyanazokat a számokat ha nem az itunesen keresztül akarom lejátszani, hanem mint könyvtárat megkeresem akkor le tudja játszani.
Mi az oka hogy elakad és lefagy?
Egyébként ilyenkor csak úgy kezd el újra működni ha a mac myihome programját újraindítom.
Másik dolog amit észrevettem hogy a torrentletöltő letöltése közben néztem egy videót és lefagyott a lejátszás közben, csak kikapcsolás után lehetett újraindítani.

Ha az itunes úgy működik a popcornnal ahogy kell akkor miért javasolsz egy zenelejátszót és egy NAS-t inkább ?
Egyébként mostmár én is azt javasolnék másoknak.
És milyen NAS.t hiszen van olyan is ezek szerint amelyik nem "normális". Ezt hogy érted,
Mivel az én dlink em is itunes szervert tartalmaz és nem működik vele zökkenőmentesen ez nem lehet egy normális NAS követelménye, akkor hogy találok ilyet?
kissgabi
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2010.08.03. 19:59

Re: Popcorn c200 és mac

HozzászólásSzerző: Yoda » 2010.10.24. 12:40

Olvasd el mégegyszer, amit írtam. A myiHome-on keresztül minden Library és lejátszási lista elérhető, amit a Mac-eden az iTunes-ban létrehoztál. Az iPhoto-t nem értem, hogy jön ide, tekintve, hogy az egy teljesen egyedi Apple-megoldás, nem fogod látni semmilyen más eszközön sem a Library-t, amit abban létrehoztál, tehát ne várd el egy médialejátszótól sem, sehol senki nem írt ilyet. Az iTunes viszont működik, ahogy leírtam rendesen, minden zenét étvesz az iTunes mappád alapján, pont úgy, mint az iTunes kliens a számítógépen. Egyetlen korlátozás – ahogy írtam –, hogy mivel streameli a zenéket a progam, nem látod iz ID infókat és az albumborítót. Egy normális NAS-on (a D-link éppen nem ilyen még szerintem) az iTunes szerver pont úgy működik, ahogy az Apple azt kitalálta, a SHARED fül alatt a számítógépes iTunes kliensedben megjelenik a hálózaton lévő iTunes szerver tartalma. Akár az iTunes esetében, akár az iPhoto esetében a Mac-en beállíthatod, hogy maga a munkakönyvtár (iPhoto Library) a NAS-on legyen, így a gépeden nem foglal helyet, és biztonságban van minden (RAID esetén). A gépeden a program onnan nyitja meg, oda menti. Azt senki nem fogja hinni szerintem, hogy a Popcornon meg lehet nyitna az iPhoto saját formátumában mentett képeit, mivel erre semmi nem utal és semmilyen eszköz nem létezik a világon a Mac-es iPhoto-n kívül, ami ezt tudná. Az iTunes viszont úgy működik a Popcornnal a myiHome-on keresztül, ahogy kell, illetve ahogy az Apple hagyja, hogy működjön. Ettől függetlenül továbbra is egy zenelejátszót javasolnék a NAS mellé zenehallgatáshoz, az iTunes-t gyerekeknek találták ki, buta és kényelmetlen.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: Popcorn c200 és mac

HozzászólásSzerző: kissgabi » 2010.10.24. 10:33

Köszönöm , hogy ilyen hamar válaszoltál, én viszont pont elutaztam és most olvasom a válaszodat.
Most mégegyszer utánanéztem és a myihome leírásában pontosan ezt írja, hogy az iTunes librarykat kezelni, szinkronizálni tudja. De egyébként a Popcorn ha iTunes t tud kezelni az mit jelent? Mert a te leírásodból és a saját tapasztalataimból is az látszik, hogy csak mint állományokat látja a mac en megosztott fájlokat. Ha pedig ez így van akkor sokan meg lesznek tévesztve, mert az iPhotot és az iTunes-t sem tudja kezelni a gép. Ez hogy mac kompatibilis nem igaz, hiszen egy pc is ha egy hálózaton van, látja a megosztott állományokat amik most éppen zenét és fotókat jelent. Érdekes egyébként, hogy a pc-n megosztott itunes ban lévő zenéknél tényleg látja a lejátszási listákat, sőt az olyan zenéket is amik nem a pc-n hanem más helyen vannak tárolva , de az iTunes használja őket.
A mac en azonban ez nem így van , még volt egyszer talán, hogy látta a lejátszási listát, de újbóli megnyitásra eltűnt a myihome és feladta a keresést - pedig csak kb 50MB volt az összes zene. A zenék tényleg elérhetőek, de mivel nem az iTunes libraryt látja, hanem a könyvtárat ezért csak a gépen lévő zenéket láthatjuk azt sem az iTunes szerinti rendszerben hanem ahogy tárolva lettek. (A gépen kívül, a hálózaton tárolt zenéket , amik az itunes on belül rendszerezve lettek, nem láthatóak.)
A Nas al kapcsolatban megint az a kérdés, hogy azt te már próbáltad e mac el -iTunes-al használni? Mert ha nem ugyanebbe a problémába futhatunk bele.Ha Time machine t tud etherneten keresztül az már jó, tényleg, de a többiben kételkedem. Nekem van egy dlink dns 323 kétlemezes tárolóm, ez is tud itunes médiaszerver lenni, de az megint csak úgy mint a fentebb leírtak.

Az iTunes és iPhoto a tárolt cuccokat egy más elv szerint rendszerezik - a képeket és a zenéket. Nem a fájlrendszerben elfoglalt helyük hanem más tulajdonságaik alapján. Ezt az apple kitalálta, hogy bonyolítsa a dolgokat. De aki ezt használja és egy ennek a rendszernek megfelelő eszközt keres az szerintem a Popcorn ra megírt leírást elolvasva azt fogja hinni, hogy minden menni fog - mint én is, pedig egy kicsit azért tájékozottabb vagyok szerintem mint egy átlag felhasználó.

De ha most tévednék akkor annak én örülnék a legjobban, mert akkor valaki meg tudná magyarázni, mit állítottam be rosszul!
kissgabi
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2010.08.03. 19:59

Re: Popcorn c200 és mac

HozzászólásSzerző: Yoda » 2010.10.13. 21:39

Azt nem tudom, hol olvastad, hogy az iTunes library-kat kezelné, ilyet nem láttam sehol, de más médialejátszóknál sem. Apple-ről remekül lejátszhatsz bármit SMB-n keresztül, szabadon böngészheted a gép összes mappáját, amit megosztasz. HFS+ merevlemezeket is olvashatsz vele, azaz Mac-es formátumú winchesterekről is lejátszik bármit.
A Mac-es myiHome egy UPnP médieaszerver program. A PC-s verzióval ellentétben itt valóban nem állítható be semmi. Ha elindítod a Mac-en, akkor a C-200 hálózati menüjében megjelenik a számítógéped neve, azaz megtalálja, mint médiaszervert. Ha rákattintasz a C-200 képernyőjén, egy kék alapon bejelentkezik a program, és videó-, zene- és képfájlok közül választhatsz. Ha a hangjegyet választod, a Mac-eden lévő Music mappád tartalma jelenik meg, plusz az iTunes-ban létrehozott lejátszási listák (PLAYLISTS), szerverek (SHARED) és könytárak (LIBRARY) is elérhetőek! Tudsz keresni (Search balra), a számgombokkal beírni egy sorszámot és így gyorsan egy zenére ugrani, a Page Up/Page Down gombokkal a távvezérlőn lapozni, vagy a Shuffle-re (balra a Search alatt) kattintva véletlenszerűen lejátszani az éppen listázott mappát.
Ami bénaság, hogy lejátszás közben nem látod az ID-TAG infókat, és az albumborítót. Ha azonban Samban csatalkozol, akkor ezek is működnek, viszont nem látod az iTunes library-kat, csak a Music/iTunes/iTunes Music/Music mappát betallózva minden zenéd elérhető így is, mappák szerint rendezve (azaz előadó/lemezek).
A fentiekhez hasonlóan, a kamera ikonra a géped Movies mappáját, a fényképező ikonra pedig a Pictures mappád tartalmát tudod elérni a C-200-zal. Ha nem ezen mappákban lévő médiát szeretnél lejátszani, akkor használd a Samba megosztást (a Mac-en a System Preferences/Sharing alatt kapcsold be a File Sharing-et, majd az opciók között az SMB-t is engedélyezd), és bármely fájlod elérhető szabadon. A myiHome-nak csak akkor látom értelmét, ha az iTunes-ban létrehozott listákat és library-kat akarod elérni.

Végül egy személyes megjegyzés: bár eddig talán kényelmesnek tűnt, de nem a legprofibb megoldás a számítógépen iTunes-ban tárolni a zenéket, és ott, vagy onnan hallgatni. Erre a célre egy NAS-t javasolnék, amit minden otthoni gép és lejátszó bármikor el tud érni, és ha többlemezes, akkor biztonságosan tárol minden médiát. iTunes szerver is van benne, tehát a gépeken futó iTunes-t úgy használhatod, mint eddig, csak a zenék nem rajta foglalják a helyet), de használhato Time Machine backupnak, meg torrentezhetsz, stb. vele... Az iTunes egyébként képtelen a népszerű veszteségmentesen tömörített hangformátumokat (FLAC, APE, WavePack) lejátszani, Apple Lossles-t pedig senki sem használ. Tehát hosszabb távon egy NAS-t javasolnék, amivel ki tudod használni a Popcorn minden képességét. Ha sokat hallgatsz zenét, akkor azt meg egy zenelejátszón lehet igazán élvezetesen megtenni (pld. Logitech Squeezebox, vagy Sonos). De addig is, remélem a fenti leírás segít abban, hogy az iTunes zenéidet élvezhesd a C-200-on.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4192
Csatlakozott: 2010.04.02. 16:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Popcorn c200 és mac

HozzászólásSzerző: kissgabi » 2010.10.13. 19:12

Sziasztok!
Van egy popcorn 200 asom amit azért mertem megvásárolni, mert a leírások szerint mac el is működik.
Mivel apple gépünk van azzal szeretnénk használni a képek zenék, videók tv n történő nézegetésére. Az iTunesban lévő dolgokat nem látja a c200, illetve csak mint könyvtárat látja és nem az itunes szerint rendezettséggel, illetve ami nem a gép könyvtárban van azokat nem látja. Sokmindent megpróbáltam, rájöttem hogy a felinstallált segédprogram a myihome nem működik. Azt , hogy hogyan kellene működnie egyrészt olvastam , de ki is próbáltam ,mert egy windows gépre is felinstalláltam és ott jól működik egy sor dolgot be lehet állítani stb. Ezek után egy másik macra is feltettem de ott és még néhány másikon sem csinál semmit és az iTunest ugyanúgy nem látja. Nem találok senkit akinek ebben van tapasztalata, a külföldi topikokat böngészem , de eddig még semmi érdemlegeset nem találtam.
Az a helyzet , hogy pont azért vettem ezt a gépet, mert azt írja minden leírása, hogy apple vel is és persze itunessal is kifogástalanul működik.
Kérem valaki segítsen , illetve valakit ajánljatok aki tud ilyenben segíteni.
Farkas Z
kissgabi
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2010.08.03. 19:59


Vissza: MyiHome és használata

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron