Indulási probléma

Re: Indulási probléma

HozzászólásSzerző: 3cpo » 2017.12.20. 16:54

mattheus írta:...Van esetleg ötletetek?

Ne csatlakoztasd bootolás alatt... A WD igen olcsó USB-s lemezeket gyárt évek óta, és igen különleges az elektronikájuk. A C-200 annak idején pl. nem látta a belső SATA DVD-olvasóját, ha WD USB-s lemez volt rákötve. De más készülékeknél is volt már gondom WD USB lemezekkel. Viszont olcsóbbak, mint egy márkás külső ház + akár WD lemez bele...
Még megpróbálnám leformázni a számítógépen, garantáltan 1 partíciósra. GPT módban.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
3cpo
 
Hozzászólások: 245
Csatlakozott: 2010.04.20. 18:26

Re: Indulási probléma

HozzászólásSzerző: mattheus » 2017.12.20. 16:11

Sziasztok!

Vásároltam egy Western Digital easy store tipusú 2 TB-os küldső merevlemezt (2.5 HDD + 1 USB kábel) és olyan hibajelenségre lettem figyelmes, hogy ha indításkor csatlakoztatva van a merevlemez a lejátszóhoz, akkor 20 esetből 1x hajlandó bekapcsolni rendesen, ellenkező esetben a Popcorn feliratnál megáll (merevlemez ilyenkor is rendesen felpörög, így nem gondolnék tápellátás problémára).

Amennyiben megvárom a lejátszó teljes betöltését (főmenű látszik), akkor csatlakoztatva tökéletesen működik.
chkdsk paranccsal ellenőrizve nem találtam problémát és sector vagy más egyéb gondja sincsen.

Van esetleg ötletetek?

Köszönöm!
mattheus
 
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2014.08.21. 23:00

Re: Indulási probléma

HozzászólásSzerző: Mezga Aladár » 2015.03.06. 19:28

Sajnos ez a hiba nálam is elő fordul. Teljesen mindegy hova van állítva a felbontás.
Pana 42g30 plazma.
Avatar
Mezga Aladár
 
Hozzászólások: 72
Csatlakozott: 2012.04.01. 11:23

Re: Indulási probléma

HozzászólásSzerző: Yoda » 2014.11.26. 14:15

maci írta:Apropó jobban ( kissé ) utánna nézve most 1080p 60 hz-re állítottam, de lehetne 24 hz-re is állítani melyik a jobb? Köszönve.....

Alapvetően teljesen mindegy. Ez a menü képfrekvenciája. Ott sok animáció azért nincs, ami szebb lenne mondjuk 60 Hz-en, mint 24-en :) De ha általában HD-s filmeket (23,976 vagy 24 Hz) nézel, akkor ezt állítsd a menüben is, így kevesebbszer kell váltania a film indulásakor, hamarabb látod a filmet, nem pedig a „No HDMI signal” feliratot nézed másodpercekig.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4166
Csatlakozott: 2010.04.02. 17:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Re: Indulási probléma

HozzászólásSzerző: maci » 2014.11.26. 13:13

Apropó jobban ( kissé ) utánna nézve most 1080p 60 hz-re állítottam, de lehetne 24 hz-re is állítani melyik a jobb? Köszönve.....
maci
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2013.11.14. 16:02

Re: Indulási probléma

HozzászólásSzerző: maci » 2014.11.25. 21:37

Köszönve. 1080P 60 Hz - re állítottam . Reméljük elmarad a probléma , ha nem, jelezni fogom ...
a TV : TX-P50GT60 Pana plasma. A kijelző : 1080p Pure Direct 3D/2D 24p-es lejátszás stb stb... utolsó Pana plasma
Tudatlan kérdés, de a 720p filmekre is jó ügye ez a beállítás? :oops:
maci
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2013.11.14. 16:02

Re: Indulási probléma

HozzászólásSzerző: Yoda » 2014.11.23. 20:17

maci írta:Mitől lehet ez?...

Például attól, hogy automatikus beállításon hagytad valamiért az A-400 videókimenetet, ahelyett, hogy a TV-d legjobb felbontását választottad volna fixen ki.
Popcornhour.hu adminisztrátor – Az erő veled van!
Avatar
Yoda
 
Hozzászólások: 4166
Csatlakozott: 2010.04.02. 17:19
Tartózkodási hely: Dagobah bolygó

Indulási probléma

HozzászólásSzerző: maci » 2014.11.23. 17:24

2-3 havonta elő elő fordul, hogy bekapcsoláskor marad a fekete képernyő , nem jelenik meg a menü.
A lámpa az előlapon világít, majd rendes normál leállítás a távirányítóval és majd ismételt indításkor
rendben megjelenik a menű, a kb 1 perc normál loading után. Mitől lehet ez?
Csak azt sajnálom, hogy nem egyből van ilyenkor a tv átkapcsolva és nem látom-láttam ilyenkor
, hogy a kezdő töltő felirat megjelenik-e. Azt tudom, hogy pár másodpercre fekete a képernyő a menü
megjelenése előtt, de itt várhatok perceket akkor sem történik semmi
maci
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2013.11.14. 16:02


Vissza: A-400

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron