Breaking News

Az egészség mindenek felett

Sokan szerintem szinte el is felejtik, hogy az egészségért tenni kell. Egészen addig magától értetődőnek tűnik, ameddig meg nem betegszünk. Azonban ahhoz, hogy a szervezetünk hosszú távon is kiválóan tudjon működni és segíteni tudjon minket a mindennapi tevékenységeinkben, ahhoz elengedhetetlen az is, hogy mi is kellőképpen figyeljünk rá. Hiszen, ha ezt nem tesszük meg, akkor egy idő után jelentkezni fognak a tünetek.

Ez ugyanígy igaz a fogápolásra is. Ha otthon nem figyelünk eléggé a megfelelő szájápolásra, akkor bizony a kisebb kellemetlenségektől elkezdve akár a komolyabb műtétig is elfajulhat a dolog. Ezért érdemes lehet legalább évente elmenni egy szűrővizsgálatra, hogy megbizonyosodjunk a fogaink állapotáról. Ha időben észrevesszük az elváltozásokat, akkor sokkal könnyebben kezelhető is.

Én sajnos nem voltam mindig tudatos a szájápolásban és ennek lett is következménye. Ma már eljutottam oda, hogy gyökérkezelni kell az egyik fogamat. Nem akartam ezt akármilyen fogorvosra bízni, mégis csak egy komolyabb beavatkozásról van szó, ezért a nővéremen ajánlására a Fogorvos Budapest csapatát választottam.

Amikor említette, hogy ő rendszeresen hozzájuk szokott járni, akkor egyből meg is néztem a weboldalukat: fogorvosbudapest.info. Mázlim volt, mert a weboldalon szinte minden kérdésemre megkaptam a választ. Nagyon érdekelt például, hogy gyökérkezelés után mire kell majd figyelnem, hogyan zajlik a kezelés, és magáról a rendelőről is sokkal többet meg akartam tudni.

A fogorvosbudapest.info oldalán ezekről mind találtam információt. A gyökérkezelés után van pár dolog, amire figyelni kell, úgyhogy ezeket ki is jegyzeteltem gyorsan magamnak, hogy ezzel legalább már tisztában legyek, és semmit se felejtsek majd el. Nyilván a fogorvos is el fogja majd ezeket mondani, de sajnos nincs szivacs agyam, ezért viszonylag könnyen kiesik egy-két fontosabb információ.

Nagy kérdés volt számomra, hogy a Fogorvos Budapest csapatából melyik fogorvost válasszam erre a feladatra. Szerencsére nem kellett sokáig agyalnom ezen, mert a honlapon találtam egy „Munkatársak” fület, ahol az összes ott dolgozó bemutatkozik. Ezekből a leírásokból nagyon sok hasznos infót megtudhatunk, ezért a döntés is sokkal könnyebbé vált számomra.

Az is nagyon szimpatikus volt bennük, hogy ők valóban a páciensekért dolgoznak. Számukra nem a pénz az elsődleges, habár magánrendelőről van szó, sokkal inkább a páciensek elégedettsége és az egészségük van szem előtt. Ennek köszönhetően mindent megtesznek annak érdekében, hogy minden vendégük boldogan távozhasson tőlük.

A prevencióban hisznek, ezért ezt a szemléletet szeretnék átadni az őket választó embereknek is. Így a kezelések során a szolgáltatás részét képezi az oktatás is. Ugyanis a gyógyítás eredménye csak akkor tud hosszútávon fennmaradni, ha otthon is teszünk érte. Megtanítják a helyes fogmosás menetét, a fogselyem vagy fogköztisztító kefe használatát (attól függően, hogy neked melyikre van szükséged), egy nap mikor és hányszor kell fogat mosni stb. Mindenre megtanítanak, amit szerintük otthon meg tudsz tenni a fogaid egészsége érdekében.

A fogorvosbudapest.info oldalon az árak is pontosan fel vannak tüntetve, ezért erről is tudunk előre tájékozódni. Sok esetben az ár lényeges lehet, hiszen nem rendelkezik mindenki ugyanolyan anyagi helyzettel. Ezt a Fogorvos Budapest csapata nagyon jól tudja, ezért megfizethető árakkal dolgoznak, és ezért magad színvonalú ellátást is biztosítanak.

Mivel a weboldalukon látottak nekem nagyon szimpatikusak voltak, ezért be is jelentkeztem hozzájuk a honlapon keresztül. Bízok benne, hogy a gyökérkezelés után olyan elégedetten fogok távozni, mint a mire számítok, és egy pozitív fogászati élményben lesz részem.