Breaking News

motiváció

Az élet hajtórugója a jó motiváció!

A modern kor olyan akadályokat gördít az ember elé, amiket leküzdeni gyakran elég komoly kihívás. Az is megérthető, ha valakinek már nincs kedve az elvárások szerint élni és azt szeretné követni, amit a szíve diktál. Ehhez ugyanakkor rengeteg motiváció fog kelleni. Ami vicces az egészben, hogy valójában a sorsunk útján való járás mindig sokkal könnyebb, mint azzal szembe menni.

Hiába a jól fizető szakma, amivel havonta rengeteg pénzt lehet keresni, ami persze nagy motiváció egy fiatal számára, de ha ennek enged, akkor jó eséllyel sohasem lesz igazán boldog. Amennyiben viszont azt tesszük, amit igazán szeretünk, lehet nem fogunk több emeletes házban élni és luxusautóval furikázni, de remekül érezhetjük magunkat a bőrünkben. A belső motiváció mentén haladva felépíthetjük magunknak és családunknak azt a fantasztikus jövőt, amire mindig vágytunk. Ha ez azzal jár, hogy a társadalom valamilyen szinten megítél bennünket, akkor hát legyen.

Valójában ez sem fog bennünket érdekelni. A célok kitűzése során mindig figyeljünk arra, hogy a részsikerek legalább annyira fontosak.

Találjuk meg az örömet az útban.

A motiváció nem kell egy hatalmas dolog legyen, hiszen lehet az sok apróbb dolog. A fogyás erre remek példa. Ha meg akarunk szabadulni 20-30 kilótól, akkor legyen az első állomás csak -5 kilogramm. Amikor ezt elértük igyekezzünk örülni neki, jutalmazzuk magunkat picit és máris könnyebben vágunk neki az újabb célnak. A megfelelő motiváció mellett nincs lehetetlen. Csak semmi kapkodás és a várt eredmény biztosan nem marad el.