Breaking News

Hogy ér rá egy gázszerelő Budapesten hétvégén?

Mióta az egyik ismerősöm javaslatára a vizgazfutesszerelo24.hu-ról hívok mindig segítséget, az a válaszom a címben feltett kérdésre, hogy: általában bárhogy, ahogy nekem jó. Persze, nem tudom más gázszerelőknél vagy vízszerelőknél ez hogy megy manapság…

Én már beleszoktam a jóba általuk. Ahhoz szoktattak ott az említett weboldalon, hogy hagyok egy gyors üzenetet, amiben tájékoztatom őket, milyen jellegű problémához kéne a segítség, és elég hamar keresnek telefonon. Jó esetben már maga a szerelő csak egy időpontegyeztetéssel hív, hogy jöhet-e. És tényleg, hétvégén is húztak már ki a csávából, halaszthatatlan probléma miatt pedig rendkívül gyorsan hajlandók is jönni.

Amennyiben (szélsőséges példa következik) gejzírként ömlik a víz a falból, akkor evidencia, hogy nem távolba nyúló időpontegyeztetéssel jutnak el odáig, hogy kijöjjenek. Ilyen esetekben egy óra alatt is odaérhetnek a helyszínre, ami nagyon nagy szó, azért is, mert nem csak Budapest főváros közigazgatási területén belül, hanem Pest megyében, megyeszerte igyekeznek mindenkihez eljutni. Fel is sorolják a weboldalon a pontos településneveket, ahová nem csak igyekeznek, hanem el is jutnak. Mellesleg az egy órás, vagy egy órán belüli kiszállás valahová az valóban óriási világszám! Nem győzöm ezt ismételni mióta én is ajánlgatom őket.

Mivel jól is szerelnek, minden munkát nagyon jó minőségben elvégezve „adnak le”, és gyorsak is, nem is volna nagyon hová nyújtani a szót, a „gázszerelő Budapest hétvégén” témakörön belül, hiszen megvan mindenkinek a befutó, akit érdemes lehet riasztani, de van azért még további teendő az ő weboldalukon.

Igaz, hogy akik nem az ország középpontjában, vagy ahhoz közel laknak (ami alatt Budapestet értem főként), azoknak más szerelő után kell sajnos nézniük, de a vizgazfutesszerelo24.hu nagyon sok hasznos cikkel látja el azokat is, akik csak tájékozódnának a „gázszerelő Budapest hétvégén vagy máskor” témakörben. Vagy ugyanilyen alapon, vízszereléssel kapcsolatban. Mire érdemes figyelni mikor szerelőt keresünk, milyen márkákat fognak ajánlani, melyiknek milyen a javíthatósága stb. Vízszerelés kapcsán meg például arról írnak, hogy miféle hibák léteznek és hogyan zajlik azok szakszerű elhárítása. És akkor még csak a várható olvasgatnivalók kisebb százalékáról tettem csak említést. Van például egy nagyon érdekes cikk náluk, ami a „Darálós wc javításról” szól. Hallottátok már ezt a kifejezést?…

A darálós wc afféle WC szennyvízátemelő alkalmatosság, amely a belé kerülő vizet nyomás segítségével a szennyvízrendszerbe szivattyúzza egy visszafolyás-gátló szeleppel. Gondoltátok volna, hogy szerelőt kerestek és ilyen dolgokról fogtok olvasni, ennyire részletesen? Pedig ez a tudás mind-mind hasznos, hiszen olyan háztartási vagy egyéb megoldásokról van szó, amikkel ti is találkozhattok majd egyszer. Nem ugyanott fogtok lakni minden bizonnyal egész életetekben… Átmenetileg biztosan nem, és azért kell mindennel képben lenni, mert ha kellemetlenséget okozva történik valami azon a helyen, ahol tartózkodni kénytelenek vagytok (vagy magatok választottátok azt a helyet), akkor mihamarabb tudjatok szakszerű segítséget igényelni. Bizony, már a megigényléshez is kell egy kis szaktudás azért, hisz, ha nem pontosan írtok le egy problémát, az is lehet, hogy a rossz infó és a félreértések miatt rossz eszközökkel érkezik ki a szerelő, vagy eleve nem olyan szerelő megy ki hozzátok, aki ért hozzá stb. És akkor futhattok még egy kört, jó sok időt elpocsékolva… A vizgazfutesszerelo24.hu-nál mondjuk erre kisebb esélyt látok, de pont azt kezdtem el mondani: a tájékoztatás által segítenek ők mindenkinek. Nem csak a közvetlen ügyfeleiknek.

Olvasgatással juthattok olyan hasznos tudás birtokába így, aminek a valódi hasznát végül nekik fogjátok megköszönni tényleg. Szóval akadhat olyan helyzet, amikor a vizesblokk a csatornarendszer-szint alatt van, vagy az elvezető cső átmérője nem jó, és nem teszi lehetővé a wc használatát. Hogy mit kell tennie ilyenkor akár a szerelőnek? Ezt mind elolvashatjátok előre a vizgazfutesszerelo24.hu-n.