Breaking News

lapostető szigetelés rétegrend

Lapostető szigetelés rétegrend pontról pontra

Ahogy haladunk előre az időben úgy sorra jelennek meg olyan újítások, amik igyekeznek mérsékelni a felhasznált energia igényt azzal, hogy egyszerűbb megoldásokat biztosítanak. A magyarországi térségre leginkább jellemző háztetőtípust lassan lecserélik és elmennek az egyszerűbb kivitelezés felé, ami a lapostető szigetelés rétegrend kialakításával jár együtt. Ez már egy ideje megfigyelhető az ipari és kereskedelmi épületeknél, valamint az emeletes társasházaknál. Biztonsági szempontból is sokkal egyszerűbb az egyenes felszín kiképzése, hiszen nincs magas tető, amibe a szél könnyen belekaphatna.

Itt viszont tényleg törekedni kell a lapostető szigetelés rétegrend betartására, különben komoly problémák, bázások, hőhídak keletkezhetnek. A vasbeton szerkezet önmagában korántsem felel meg az elvárásoknak, mert a nedvesség a pórusokban tud mozogni. A technológia előrehaladásával olyan megoldások születtek, amik igyekeznek kiküszöbölni az esetleges problémákat. A lapostető szigetelés rétegrend több tekintetben változhat.

Bár az alap többnyire ugyan az, de nem mindegy, hogy a felső rész még hasznosítva van, vagy sem. Amennyiben nincs, akkor a lapostető szigetelés rétegrend a következő. A vasbeton födém kelősítését követően arra egy párazáró réteget fektetnek le lánghegesztéssel. Ezt követi a hőszigetelés, ami speciális PU ragasztó rögzít a helyére. Ennek tetejére illesztik fel az öntapadó bitumenes szigetelőlemezt, majd következik a palaőrleményes záró lemez. A lapostető szigetelés rétegrend betartásával a nedvesség átjutása megelőzhető és a hőszigetelés csökkenti az energiamérleget.