Breaking News

tejszínhab felverése

Hogyan történjen meg a tejszínhab felverése?

A konyhában valóságos csodák születhetnek, főleg akkor, ha van elég idő arra, hogy kiteljesítsük képességeinket és megalkossuk a már régóta kívánt recepteket mögött megbújó fantasztikus finomságokat. Amikor nem a főfogás előállítása a cél, hanem inkább egy krémes desszert, akkor a tejszínhab felverése kulcsfontosságú kérdéskörként jelenhet meg a történetben. Természetesen nem mindegyik süteményhez van szükség erre a kiegészítőre, de vannak olyan változatok mik mellé elengedhetetlen. A tejszínhab felverése ugyanakkor nem minden esetben sikerül jól. Ennek megvan a maga oka, ami általában a kapkodás, vagy a kevésbé jó alapanyag kiválasztása. Érdemes például tisztában lenni azzal az egyszerű ténnyel, hogy minél nagyobb a zsírtartalom, annál jobb az esélye a kiváló állag elérésének.

A növényi tejszínek, amik nem érik el a 30 %-os zsírtartalmat kevésbé alkalmasak a célra. Az sem árt, ha a tejszínhab felverése előtt legalább egy napi hűtőben volt az alapanyag és közvetlenül a felhasználás előtt alaposan felrázzuk, hogy a doboz falára kiülepedő zsírszemcsék is belekerüljenek a folyadékba. Fontos továbbá a folyamatosság. Lassú fokozaton kell kezdeni a verést, amennyiben géppel végezzük és mindig csak kicsit emeljük a sebességet. A cukor belehelyezése is kulcsfontosságú a tejszínhab felverése esetében, hiszen az utólagos rázúdítása az édesítőszernek a viszonylag jó állagra, annak összeomlását idézheti elő. Ha további segítségre és tippekre lenne szükségünk a tejszínhab felverése témakörében, akkor a receptneked.hu megtaláljuk a kiváló válaszokat a kérdéseinkre.